Teknoloji

Barack Obama konuşmasında Galaxy Note 7’ye gönderme yaptı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

barack obamaSamsung için sonbaharın oldukça zorlu geçtiği söylenebilir. Galaxy Note 7’lerin pilin aşırı ısınması sebebiyle yaşadığı sorunlar, sadece teknolojinin değil genel gündemin önemli maddelerinden biri olmuştu. Güney Koreli şirket çareyi telefonun satışını ve üretimini durdurmakta bulsa da, bu durum Galaxy Note 7’nin halen konuşulmasını engellemiyor. Üstü kapalı biçimde de olsa, Note 7 ve yaşananlara gönderme yapan son isim ise ABD Başkanı Barack Obama oldu.

Miami’de sağlık sigortası konusunda önemli reformlar getiren ve kamuoyunda Obamacare olarak bilinen yasa ile ilgili olarak konuşan Obama, konuşmasının bir yerinde Obamacare ile ilgili sorunlardan bahsederken piyasaya yeni çıkan akıllı telefonlarla ilgili bir benzetme yaptı.

ABD Başkanı şu ifadeleri kullandı: “Bir şirket yeni bir akıllı telefon çıkardığında, eğer bu telefonda hata varsa ne yapıyor? Hataları düzeltiyor ve telefonu yükseltiyor. Eğer telefon alev alıyorsa piyasadan çekiyor. Ancak yaşanan sorunlar nedeniyle kimse eski moda bir telefon kullanmaya dönmüyor. Akıllı telefonlar tedavülden kaldırılmıyor.”

Barack Obama doğrudan Galaxy Note 7’den bahsetmedi

Obama’nın konuşmasında görüldüğü üzere ne Samsung ne de Galaxy Note 7 ismi geçiyor. Ancak ABD Başkanı’nın hangi olaya gönderme yaptığını anlamak pek de zor olmuyor. Güney Koreli şirketin bu göndermeden hoşnut olmayacağını görmek pek zor değil. İnternetten Galaxy Note 7 ile ilgili esprilerin yapıldığı videoları kaldırmaya çalışan Samsung’un aynı politikayı Obama’nın konuşması için uygulaması pek olası gözükmüyor.

İLGİLİ HABERLER