Teknoloji

Ballmer yeni CEO’nun atanmasının ardından Microsoft’un yönetim kurulundan ayrılabilir

Microsoft’un Steve Ballmer’ın ardından CEO’luk koltuğuna oturacak isim için arayışı sürerken, gelen son haberler yeni CEO’nun atanmasının ardından Ballmer’ın Microsoft’un yönetim kurulundaki koltuğunu da bırakacağı yönünde. Ballmer’ın halefi olma konusunda adı uzun süre boyunca ön plana çıkan Ford CEO’su Alan Mulally bu ay içinde yaptığı açıklamayla pozisyonla ilgilenmediğini net bir biçimde ortaya koyarken, aday listesinde Mulally’den boşalan yeri Ericsson CEO’su Hans Vestberg’in doldurduğu iddia ediliyor.

microsoft-ceo-steve-ballmer

Ballmer’ın Microsoft yönetim kurulundan ayrılığına ilişkin olarak Recode tarafından yayınlanan iddiaların gerçeğe dönüşmesi durumunda hayatının büyük bir bölümünü Microsoft çatısı altında geçiren 57 yaşındaki Ballmer, bundan böyle sade bir Microsoft hissedarı olarak anılacak. Halihazırda yüzde 4 civarında bir Microsoft hissesine sahip olan Ballmer, yönetim kurulundan ayrıldığı takdirde yeni CEO’nun kendisine ait ”Tek Microsoft” stratejisinde yapabileceği olası bir değişikliğe müdahale etme imkanı olmayacak.

Microsoft’un yönetim kurulu başkanı Bill Gates’in ise şirketin yeni CEO seçimine bağlı olarak aktif bir rol üstlenip üstlenmeme konusundaki kararını vereceği söyleniyor. Şu sıralar Microsoft’un Seattle’daki yerleşkesinde sıklıkla görüldüğü belirtilen Gates’in yeni CEO’ya geçiş döneminde yardımcı olabileceği de konuşulanlar arasında. Microsoft CEO’luğu için şu anda en şanslı görülen isimler ise eski Skype Başkanı Tony Bates, eski Nokia CEO’su Stephen Elop ve Microsoft’un halihazırdaki bulut ve kurumsal birim başkanı Satya Nadella.

İlgili >> Recode

İLGİLİ HABERLER