Teknoloji

Ballmer Microsoft çalışanlarına veda konuşması yaptı, çığır açacak bir sonraki yeniliği yapacaklarını vadetti

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Steve Ballmer, Microsoft CEO’su olarak katıldığı son şirket toplantısında çalışanlara elveda dedi. Önümüzdeki 12 ay içinde emekli olacağını açıkladıktan sonra gerçekleşen bu toplantı Ballmer için bir hayli duygu yüklü geçti.

steve-ballmer-microsoft

Toplantıda meydana gelenlerden haberdar olan kaynakların aktardığına göre Ballmer çalışanlara “bir sonraki çığır açıcı şeyi sunacaklarını… ve dünyayı yeniden değiştireceklerini” söyledi. Yaklaşık bir saat süren konuşmada Ballmer Nokia anlaşmasına ve CEO’luk görevini yeni bir lidere devredeceğine de değindi.

Ballmer toplantının bir yerinde, 1983 yılında katıldığı ilk şirket toplantısında kullandığı Michael Jackson’ın “Wanna Be Startin’ Somethin” şarkısını çaldı. Daha sonra da sahnede zıplamaya ve dans etmeye, aynı zamanda son sesiyle “Microsoft’un sesi!” diye bağırdı. Şarkı sona erince de iyice duygusala bağlayan Ballmer’ın gözlerinden dökülen gözyaşları belli oldu.

Ballmer son konuşmasını dinlemek için kuyruğa giren binlerce Microsoft çalışanına da teşekkür etti, “Size teşekkür etmek istiyorum… Bu sadece tek bir kişiyle ilgili değil. Bu önemli olan, geleceği düşünen ve yenilikçi bir şirketle ilgili.” şeklinde sözlerini sıraladı. Ballmer duygu yüklü konuşmasını Bill Medley ve Jennifer Warnes’ın “I’ve had The Time of My Life” şarkısını fonda çalarak tamamladı. Bu sırada “Hayatımının en güzel zamanlarını yaşadım” diye bağırarak, dans ederek ve sahne üzerinde koşuşturarak şarkıya eşlik etti. Microsoft çalışanları da alkış tutarak ve “seni seviyoruz” diye bağırarak Ballmer’a eşlik etti.

Ballmer hâla Microsoft CEO’luğu görevini sürdürse de, şirket yeni kurguladığı cihazlar ve servisler stratejsinin liderliğini yapacak kişiyi aramayı sürdürüyor. Ballmer’ın uygun kişi bulunduktan sonra görevinden ayrılması bekleniyor. Şu anda Microsoft’un tepe yöneticiliği için en güçlü adaylar olarak Ford’dan Alan Mulally ve eski Nokia CEO’su Stephen Elop gösteriliyor.

İlgili >> The Verge

İLGİLİ HABERLER