Teknoloji

Avrupa Birliği Google’ın arama faaliyetlerini ayırmak için bir plan hazırlıyor

avrupa birliği dijital hizmetler yasası
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

avrupa-birligi-bayrak-100413

Google, neredeyse 10 yıldır Avrupa Birliği’nin sürekli tekrarlanan tekel soruşturmalarına maruz kalıyor. The Financial Times’ta yer alan habere göre, AB bu konuda Google’a karşı daha sert önlemler almaya hazırlanıyor. Avrupa Parlamentosu’nun Google’a arama faaliyetlerini diğer ticari servislerinden ayıracak bir plan sunmanın eşiğinde olduğu iddia ediliyor.

İnternet devi bundan yaklaşık beş önce AB’nin aldığı ”unutulma hakkı” kararı doğrultusunda arama sonuçlarından çeşitli bağlantıları kaldırmaya başlamıştı. Google arama sektöründeki ticari hakimiyeti ve gizlilik gibi konular nedeniyle sürekli olarak AB’nin eleştirilerine maruz kalıyordu. The Financial Times, Avrupa Parlamentosu’nun Google ölçeğinde bir şirketi ikiye bölecek bir kuvvete sahip olmadığını; ancak arama devini etkileyebilecek yeni bir yasa oluşturabileceğini belirtti.

Söz konusu teklifin altında imzası bulunan Avrupa Parlamentosu’nun İspanyol üyesi Ramon Tremosa, Avrupa Komisyonu’nun Google’ın gizli algoritmasını sorma hakkının bulunmadığını ve arama devinin gücünü dengelemek için farklı çözümler aradığını dile getirdi.

İLGİLİ HABERLER