Manşetler

Avrupa Birliği Apple ve Google ile uygulama içi satın alma politikalarını değerlendiriyor

avrupa birliği dijital hizmetler yasası
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Kimi kullanıcılar memnun olmasa da, uygulama içi satın alma özelliği artık mobil uygulama mağazalarının normlarından biri olmuş durumda. Ancak memnuniyetsiz kullanıcılar için ümit tükenmiş değil. Avrupa Komisyonu uygulama içi satın alma özelliğinde reform gerçekleştirme amacıyla Apple, Google ve tüketici gruplarıyla görüşmeler yürüttüğünü açıkladı.

avrupa-birligi-bayrak-100413

Avrupa Komisyonu’nun şirketlerden uygulama içi satın alma ücretleri konusunda daha açık bir dil kullanmalarını ve çocukların ebeveynlerinden para talep etmelerine neden olan sivri noktaların temizlenmesi konusunda kurallar oluşturulmasını istiyor. Uygulama içi satın almaların nasıl yapılacağı konusunda da daha sıkı kontroller talep eden Komisyon, uygulamaların yazılımcıya doğrudan erişim için bir e-posta adresi barındırması gerektiğinin altını çiziyor.

Avrupa Birliği’nin adaletten sorumlu komiseri Viviane Reading yaptığı açıklamada potansiyel müşterilerin yeni ürünlere güven duymasının önemli olduğunu belirtti. Kullanıcıları kandırmanın yanlış bir iş modeli olduğunun söyleyen Reading, bu durumun Avrupa Birliği’nin tüketici koruma politikasına aykırı olduğunun altını çizdi..

Komisyonun öngörülerine göre, Avrupa’da uygulama sektörünün hacmi 5 yıl içinde 63 milyar avroya ulaşacak. Komisyon tarafından paylaşılan Bitkom verileri ise Almanya’da uygulama içi satın alma gelirinin 2012 ve 2013 arasında ikiye katlandığını ve 240 milyon avroya ulaştığını ve bu kullanıcıların 1 milyondan fazlasının yaşlarının 10 ila 19 arasında değiştiğini ortaya koyuyor.

İlgili >> Avrupa Birliği

İLGİLİ HABERLER