Manşetler

Avea inTouch Ön İnceleme

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Avea’nın kendi markasını taşıyan ilk akıllı telefonu olan Avea inTouch bugün düzenlenen bir basın toplantısıyla tanıtıldı. Daha fazla kullanıcıyı akıllı telefonla buluşturmak isteyen Avea’nın bu hedefi gerçekleştirmesinde giriş seviyesinde bir modele büyük rol düşüyordu, Avea inTouch da bu beklentiler dahilinde karşımıza çıkan bir ürün oldu.

avea-intouch-on-inceleme-17

Avea inTouch’ın 3.5 inç’lik kapasitif dokunmatik ekranı 800 x 480 çözünürlüğe sahip. Piksel yoğunluğu açısından yeterli olan bu telefon kullanıcıları tatmin edecek derecede keskinliği ve kontrastı sunuyor. Üstelik bu ekran sayesinde Avea’nın Yandex ile birlikte geliştirdiği, aslında Yandex’in Android telefonlara özel ana ekran uygulamasının özelleştirilmiş bir versiyonu olan Avea Tema da daha hoş görünüyor. Doğrusu Avea Tema grafikler bakımından fazlasıyla yoğun, üç boyutlu efektler, dönüşler ve çeşitli ekran hareketleri bakımından arayüz bir hayli zengin. Her ne kadar 600 MHz gibi oldukça mütevazı sayılabilecek bir işlemciye sahip olsa da Avea inTouch’ın arayüz geçişlerinde ve bu efektleri göstermede yeterli olduğunu söyleyebiliriz. Anlaşılan telefonu geliştirenler optimizasyon işi için oldukça kafa yormuş.

avea-intouch-on-inceleme-10

Avea Tema kullanıcıların yararlanabileceği, farklı kategoriler altında sınıflandırılarak ulaşılması kolaylaştırılmış bileşenler ve kısayollar içeriyor. Sayfalı yapıdaki uygulama menüsü içerisinde Avea’nın yüklü gelen Android uygulamaları, bunun yanı sıra Facebook, Twitter, TuneIn Radio ve Tivibu gibi uygulamalar da yer alıyor. Navigasyon işi için hem Yandex hem de Google’ın harita çözümleri kullanılabilirken, Google Play Store üzerinden de uygulamalar indirmek mümkün. Android’in varsayılan internet tarayıcısı telefonda yüklü geliyor. Test amacıyla Teknoblog’un masaüstü web versiyonunu açtık ve Avea inTouch’ın bizim epey yüklü web sitesini kendisiyle aynı sınıftaki cihazlara göre daha hızlı şekilde yüklediğini gözlemledik. Sayfa içinde kaydırma ve yakınlaştırma gibi işler de tatmin edici bir hızla gerçekleşiyor gibi görünüyor.

Galeri: Avea inTouch Ön İnceleme
[nggallery id=1116]

Avea inTouch ile ilgili daha fazla ayrıntıyı daha sonra hazırlayacağımız inceleme yazısında paylaşacağız. İlk izlenimlerimiz Avea inTouch’ın sahip olduğu 399 TL’lik fiyatı veren bir telefon olduğu. Telefonun hedef kitlesinin giriş seviyesi kullanıcılar olduğunu düşündüğümüzde telefonun performansı ve barındırdığı uygulamalar bu kitle için tatmin edici seviyede.

İLGİLİ HABERLER