Manşetler

Avea 2013’ün ikinci çeyreğine ait finansal sonuçları açıkladı

2013’ün ikinci çeyreğinin tamamlanmasıyla birlikte gerek yurt dışında gerekse yurt içinde pek çok şirket bu çeyreğe ait finansal sonuçlarını kamuoyuyla paylaşıyor. Bu gruba katılan şirketlerden birisi olan Avea; toplam gelir, kişi başı konuşma süresi, abone başı aylık gelir, toplam müşteri sayısı ve müşteri tabanındaki akıllı cihaz sahiplik oranında gösterdiği büyümeyle 2013’ün ikinci çeyreğinde kendi rekorlarını kırdı.

avea-yeni-logo-260713

Geride kalan çeyrekte 1 milyar TL’nin üstünde gelir elde ederek bir rekorun altına imza atan Avea, gelirlerini bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 17 oranında artırmış oldu. Şirketin FAVÖK’ü (faiz amortisman vergi öncesi kârlılığı) de yüzde 49 artışla 129 milyon TL’ye ulaştı. 2. çeyrek sonuçlarını değerlendiren Avea CEO’su Erkan Akdemir, operasyonel mükemmellik odağından ödün vermeden 2013’ün ilk çeyreğinde gösterdikleri başarının üzerine koyduklarını belirtti. 2013’te gelirlerini artan bir ivmeytle büyütmeye devam ettiklerini söyleyen CEO, 9 çeyrektir çift haneli büyüdüklerini ve bu çeyrekte de 1 milyar TL sınırını aşarak kendi rekorlarını kırdıklarını dile getirdi. Akdemir elde edilen bu sonuçların son yıllarda izlenen stratejinin ve gerçekleştirilen yatırımların etkisini taşıdığının altını çizdi.

Avea’nın abonelik başı aylık gelir (ARPU) rakamı da çift haneli büyüdü ve 23.5 TL’ye ulaştı. Şirketin 13 milyon olan müşteri sayısı da geride bıraktığımız çeyrekte yüzde 7 artışla 13.9 milyona yükselirken, yüzde 44 oranındaki faturalı müşteri tabanı da korundu ve Avea’nın bu alandaki liderliği devam etti. Abone başı konuşma süresini geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 8 artırarak 378 dakikaya çıkaran Avea’nın toplam internet geliriyse yüzde 43’lük artışla 132 milyon TL’ye ulaştı. Şirket akıllı cihaz penetrasyonu oranında 6 çeyrektir sürdürdüğü liderliğini de korudu.

İLGİLİ HABERLER