Teknoloji

Autodesk açık yazılım platformu ve yazıcısıyla 3D baskı pazarında

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Üç boyutlu yazdırma pazarı yeni bir oyuncuyu, Autodesk’i kazandı. Autodesk tüketiciler ve mimarlık, mühendislik, inşaat, tekstil, medya ve eğlence sektörleri için bilinen bir yazılım üreticisi. Bazı popüler uygulamaları arasında AutoCAD, Sketchbook, Homestyler, Pixlr bulunuyor. Son olarak Spark yazılım platformu da bu listeye ekleniyor.

autodesk-3d-printer-150514

Autodesk başkanı ve CEO’su Carl Bass, Spark’ın üç boyutlu ürünleri yazdırmayı daha güvenilir ve basit hâle getireceğini kaydetti. Ayrıca Autodesk Spark için referans model işlevi de görecek kendi 3D yazıcısının da tanıtımını gerçekleştirdi.

Bass’in konuyla ilgili olarak yazdığı blog yazısında Autodesk 3D yazıcısının Spark platformunun gücünü göstereceğini ve 3D yazıcı kullanıcı deneyimi için yeni bir referans olacağını kaydetti. Bu platform ve ürünün birlikte ürün tasarımcıları, donanım üreticileri, yazılım geliştiricileri ve materyal bilimcilerinin 3D yazdırma teknolojilerinin limitlerini keşfetmeye devam etmeleri yoluna taşları dizeceğini dile getirdi.

Autodesk Spark’ı donanım üreticileri için ücretsiz lisanslanabilir bir platform olarak sunacak. Aynı durum 3D yazıcı için de geçerli olacak. Herkesin yazıcının tasarımına erişimi olacak, yani şirketler tasarımı geliştirip test edebilecek veya doğrudan kopyalayabilecek. Autodesk yazdırma materyallerine yönelik endişeleri de giderecek adımlar atacak. Autodesk yazıcısı hem Autodesk hem de diğer şirketler tarafından üretilen geniş yelpazede materyal desteğine sahip olacak.

Autodesk sektörde hakimiyet kurmak veya para kazanmak yerine 3D yazdırma teknolojisinin ilerlemesine katkıda bulunmayı önemsiyor. Yine de, Wall Street Journal’ın haberi Autodesk’in 3D yazıcılarının medikal cihazların, kuyum eşyalarının ve bunun gibi ürünlerin üç boyutlu baskısını çıkarmak isteyen profesyonel kullanıcıları hedeflediğini gösteriyor. Yazıcı için düşünülen 5 bin dolarlık fiyat da bu yazıcının henüz son kullanıcının eline kolay kolay düşmeyeceğini gösteriyor.

İlgili >> WSJ, Autodesk (1), (2)

İLGİLİ HABERLER