Ulaşım

Audi ve Google Android’i otomobillere taşıyacak sistemi önümüzdeki hafta duyuracak

Akıllı araba döneminin ayak sesleri her geçen gün biraz daha net duyuluyor. Araç içi bilgi ve eğlence düzeneklerinin kontrolünün mobil işletim sistemlerinin entegrasyonu sayesinde biraz daha kolaylaşması beklenirken, Audi ve Google önümüzdeki hafta bu yolculukta atılacak en ciddi adımlardan birisinin duyurusunu gerçekleştirecek. Android’i otomobillere taşıyacak sistem önümüzdeki hafta başlayacak CES 2014’te tanıtılacak.

audi-android-301213

The Wall Street Journal’da yer alan habere göre, Audi otomobillerin araç içi eğlence sistemleri Android ile entegre hale getirilecek. Böylelikle Android cihaz sahiplerinin araçlarında cihazlarından faydalanmaları kolaylaşacak. Google böylelikle farklı mobil işletim sistemlerini tercih eden kullanıcılardan da Android’e geçiş yapanların olmasını öngörüyor.

Audi ve Google’a projenin donanım kısmında Nvidia eşlik ediyor. Bu ortaklık sonucunda navigsayon, eğlence ve iletişimde sunulan görsel deneyimin daha pürüzsüz bir hale bürünmesi bekleniyor. Audi bir süre önce bazı modellerine LTE teknolojisini yerleştirerek mobil alanda atılım konusundaki iştahını ortaya koymuştu. Hyundai ve Kia’nın da araç içi eğlence sistemlerine Android’i entegre etme konusunda çalışmalar yaptığı bir süre önce gelirken, Apple da iOS’in bu sistemlerde aktif kullanımı için çok sayıda üreticiyle işbirliği yapmayı sürdürüyor.

İlgili >> The Wall Street Journal

İLGİLİ HABERLER