Ulaşım

Audi elektrikli otomobil konusundaki çalışmalarında vitesi yükseltiyor

audi elektrikli otomobilAudi elektrikli otomobil geliştirme konusundaki çalışmalarına hız vermeye hazırlanıyor. Şirket, 2020 itibarıyla üç elektrikli otomobil modelini yollara çıkarmayı amaçlıyor.

Audi’yi elektrikli otomobil hazırlama çalışmalarında vites yükseltmeye iten temel neden ise çatı şirketi Volkswagen’in karıştığı emisyon skandalı oldu. Reuters’e konuşan Audi CEO’su Rupert Stadler de bu durumu onaylayan ifadeler kullandı.

Stadler yeni otomobiller konusunda somut bilgiler vermekten kaçınırken, sadece içlerinden birinin küçük bir otomobil olacağını söylemekle yetindi. Audi’nin yeni modellere yer açmak adına bazı eski modellerine veda etmesi de ihtimaller arasında değerlendiriliyor.

Audi elektrikli otomobil projesine otonom sürüş unsurları eklemeyi de değerlendiriyor

Otonom sürüş de, tıpkı elektrikli otomobiller gibi, otomotiv dünyasının popüler konseptleri arasında yer alıyor. Audi CEO’su Stadler, şirketinin de bu konsepte ilgi duyduğunu belirterek kullanıcının sorumluluğunu en aza indiren otonom sürüşün şehir içi trafiğine uygun olduğunu dile getirdi.

Audi yakıt hücreli otomobiller konusunda da istekli gözükse de, en azından 2020’ye kadar bu teknolojiyi makul kılacak altyapının oluşmasını beklemiyor.

İLGİLİ HABERLER