Ulaşım

Audi e-tron quattro tek şarjla 500 kilometre yapabiliyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

audi-e-tron-quattro-150915

Bu hafta başlayacak Frankfurt otomobil fuarı öncesinde düzenlenen Volkswagen Group basın konferansında Audi, tamamen elektrikle çalışan ve şirketin geleceğindeki elektrikli araç üretiminde önemli bir yer tutacak olan arazi aracı, yeni e-tron quattro konseptini sergiledi. Şirket bunu Audi’nin elektrikli araç çalışmalarını ileri götürmede bir kriter olarak nitelendiriyor.

Audi, e-tron quattro’nun tek bir şarjla yaklaşık 500 kilometre gidebildiğini belirtiyor. Bu, Tesla’nın elektrikli otomobillerinin menzilleriyle aynı sularda yüzüldüğünü gösteriyor. Ayrıca Audi’nin bu yılın başlarında duyurduğu R8 e-tron spor otomobilinin menzilinin de ötesine geçiliyor. Arazi aracının üç sürüş motoru, OLED aydınlatma sistemi ve özel bir soğutma sistemi bulunuyor.

audi-e-tron-quattro-150915

Audi, e-tron quattro SUV konsepti hakkında daha fazla bilgi vermedi. Daha fazla ayrıntıyı Frankfurt’ta kendi adına düzenleyeceği basın konferansına saklamışa benziyor. Ancak Volkswagen’in basın konferansında gösterilen araç, üretim hattına girmeye hazır gibi görünüyor. Tabii ki, yollara çıkması için en az 2-3 yıl beklemek gerekebilir.

İLGİLİ HABERLER