Teknoloji

AT&T’nin sattığı “kontratsız” iPhone 4S’lerin SIM kilitsiz geldiği söyleniyor

Apple’ın SIM kilitsiz iPhone 4S’leri ABD’de kasım ayından itibaren satacağı söyleniyordu. Ancak MacRumors forumunda ve 9to5Mac sitesinde yer alan bir bilgiye göre Apple mağazalarında kontratsız cihazlar SIM kilitsiz bir şekilde satışa sunulmuş. Söz konusu kontratsız cihazlar 16, 32 ve 64 GB’lık versiyonlarının sırasıyla 649$, 749$ ve 849$’lık fiyat etiketi taşıyor.

iPhone 4S satın alan MacRumors forum kullanıcıları iTunes üzerinde “iPhone’unuzun kilidi başarıyla kaldırıldı” şeklinde bir mesajla karşılaşmış. Bu durum çoğunu şaşırtmış. Ancak kontratsız fiyatı ödedikleri göz önünde bulundurulursa, bu durum çok şaşırtıcı gelmiyor. Öte yandan iPhone 4S’i ABD’de satan ve CDMA tabanlı bir şebeke üzerinden faaliyet gösteren Sprint’in sattığı iPhone 4S’lerin GSM şebekeleri için SIM kilidi taşımadığı bildiriliyor. Teknoloji gurularından John Gruber de Sprint üzerinden aldığı iPhone 4S’i Kanada’da faaliyet gösteren bir mobil operatörün SIM kartını takarak kullanabildiğini Twitter üzerindeki hesabında (@gruber) dile getirmişti. Ne var ki, Sprint yaptığı açıklamayla bunun bir açık olduğunu ve kapatacağını belirtti.

Ortada bir açık söz konusu olabilir. Ne var ki bu durum, iPhone 4S’in Türkiye’de satışa çıkmasını beklemek istemeyen ve şu sıralar yolu ABD’ye düşenler için iyi gibi görünüyor. Yine de, satın almadan önce sözünü ettiğimiz bu durumun gerçekliğinden iyice emin olmak en iyisi.

İlgili – 9to5Mac
İlgili – MacRumors Forum

İLGİLİ HABERLER