Teknoloji

AT&T yöneticisinden iPhone 5’in ekim ayında çıkacağına dair işaret

iPhone 5’in hangi ay çıkacağına dair belirsizlik varlığını sürdürüyor, ancak ekim ayı giderek daha fazla olasılık kazanıyor. Çıktığından bu yana iPhone akıllı telefonlarını ABD’de pazarlayan mobil operatör olan AT&T’nin başkan yardımcısı beşinci nesil iPhone’un ekim ayında beklenmesi gerektiğini belirtti. BGR bloguna kaynakların verdiği haberlere göre, adı açıklanmayan başkan yardımcısı bir grup yöneticiye işlerin önümüzdeki 35-50 gün içinde oldukça yoğunlaşacağını ve ekiplerin buna göre hazırlanmasını söyledi.

Aslında bu zaman aralığı son birkaç haftadır dillendirilen ekim dedikodularıyla örtüşüyor. iPhone 5’in eylül ayı sonunda ön siparişe sunulacağı ve 7 Ekimden itibaren dağıtımına başlanacağı söylenmişti. Bu arada Avrupalı operatörlerden de bunun tersine eylül ayı ortasında çıkışın gerçekleşeceğine dair dedikodular gelmekte.

Tüm bu dedikodulara ihtiyatlı yaklaşmakta fayda var. Mobil operatörlerin Apple ile olan yakın ilişkisi, burada çalışanları beklenen cihaz konusunda biraz daha bilgili yapıyor olabilir, ancak onlar da internetten okuduklarına göre varsayımda bulunuyor olabilir. Bu arada gelecek nesil iPhone ile birlikte daha mütevazi güncellemelere sahip ve daha ucuz bir iPhone 4S cihazının çıkacağı, bu cihazın özellikle Çin gibi pazarları hedefleyeceği söyleniyor. Bunun yanı sıra iPhone 5’te LTE desteğinin bulunacağına dair dedikodular da yapılıyor.

İlgili – BGR

İLGİLİ HABERLER