Teknoloji

Asyalı bir üreticiden Symbian^3’lü telefon dedikoduları, Nokia N8’i İngiltere’ye Vodafone getirecek

Nokia’nın Symbian^3 işletim sistemli ilk cep telefonu olan N8’in yılın üçüncü çeyreğinde çıkmasını bekliyoruz. S^3’lü telefon çıkaracak olan tek şirket Nokia olmayacak. Symbian Vakfı’nın yöneticilerinden Lee Williams yaptığı bir açıklamayla diğer cihaz üreticilerinin de Symbian^3’lü cihaz çıkarmak için geri sayımda olduklarını söyledi.

Lee, yenilenmiş yazılımı barındıran ilk cep telefonunun Asyalı bir üreticiden gelebileceğini söyledi. Akıllara hemen LG ve Samsung geldi. Samsung’un Symbian ile bir geçmişi olduğunu biliyoruz, i8910HD Symbian işletim sistemiyle çalışan başarılı bir telefondu. Çıkan bu haberler Symbian^3’ün artık pazar için hazır hâle geldiğini gösteriyor.

Öte yandan, Nokia N8 demişken, bu telefonla ilgili bir son gelişmeyi de sizlere aktaralım. Yazının başında belirttiğimiz gibi yılın üçüncü çeyreğinde, yani yazın sonlarına doğru beklenen bu telefonu İngiltere’de Vodafone dağıtacak. İngiliz operatörün web sitesinde bu telefonla ilgili bir sayfa oluşturuldu, sayfada “Coming Soon” yani çok yakında ifadesi yer alıyor.

İlgili Reuters
İlgili
– Vodafone: Nokia N8

İLGİLİ HABERLER