Teknoloji

ASUS’un 2010 model dizüstü bilgisayarlarına yakından bakın – Galeri

ASUS’un yeni dizüstü bilgisayarları arasında neler var, merak ediyor musunuz? Şirketin 108 MB’lık boyuta sahip olan ASUS World Magazine dergisinin PDF versiyonunda tam tamına 36 tane yeni dizüstü bilgisayar modelinden bahsediliyor. Bunlardan bazıları daha önce ortaya çıkmışken, bazılarına ilk kez burada rastlıyoruz.

U-Serisi: ASUS Bamboo Collection olarak da bilinen U serisi bilgisayarlar CES 2010’da görücüye çıkmıştı. Bu modeller Core i5 CPU ve USB 3.0 desteğiyle öne çıkıyor. NVIDIA’nun Optimus adlı otomatik grafik anahtarlayıcısı sayesinde Intel GMA HD ve GeForce 310M 1GB grafik kartları arasında geçiş yapılabiliyor. Bu makineler 2.66 GHz Core i7-620M’e kadar olan işlemcileri destekliyor. Serinin öne çıkan makinelerinden U30JC Blu-ray sürücü ve iF Ürün Tasarım Ödülü’ne sahip chiclet klavye barındırıyor.

UL-Serisi: ASUS’un “UnLimited (Sınırsız)” ya da “Ultra Low (Ultra Düşük)” olarak adlandırılabilecek bu serisi Intel’in ultra düşük voltajlı (ULV) işlemcilerini barındırıyor. Bu işlemciler sekiz saatin üstünde batarya ömrü sağlarken 1 inç’in altında kalınlık sunuyorlar. CES 2010’da görücüye çıkan UL80JT modeli NVIDIA Optimus teknolojisine sahip. Optimus ekipmanlı bir diğer model UL50VF ve UL30JT de bu serinin öne çıkan yeni mensupları. Özellikle UL50VF 12 saatin üstünde batarya ömrüyle dikkat çekiyor.

NX-Serisi: NX serisi içinde 18 inç’lik ekrana ve çift touchpad’e sahip NX90JQ modeli yer alıyor. Sözünü ettiğimiz modelin ağırlıysa yaklaşık 4.77 kg.

N-Serisi: ASUS “eNtertainment (eğlence)” serisi USB 3.0 veya Bang & Olufsen ses sistemli modellere sahip. NVIDIA Optimus teknolojisi, çoklu dokunma destekli touchpad’ler, DVD’lerin görüntü kalitesini 1080p’ye yükseltme gibi özelliklere sahip dizüstüler bu seri içinde yer alyıor. N43JF “GeForce 400 serisi üst sınıf grafik kartı” ile bu serinin öne çıkan ürünleri arasında yer alıyor.

K-Serisi ve A-Serisi: ASUS’un giriş seviyesi dizüstü bilgisayarları geniş yelpazede özellikler sunuyor. Reddot Tasarım Ödüllü ergonomik “chocolate” klavye de bu serinin bazı üyelerinde sunuluyor.

PL-Serisi: Düşük voltajlı Core i5 işlemcileri ve NVIDIA Optimus anahtarlamalı grafik çözümünün yer aldığı bu seride parmakizi okuyucusu ve alüminyum kaplamalı ve 10 saate kadar çalışma ömrü sunan modeller bulunuyor.

G-Serisi: Şimdi sıra oyunlardan bahsetmeye geldi. Radeon HD 5870 grafik kartlı G73JH geçen ay ortaya çıkmıştı. Sözünü ettiğimiz model Blu-ray sürücüsü ve bir çift HDD barındırırken, 3D uyumlu G51JX 3D modeli de Core i7-720QM işlemci ve GeForce GTS 360M grafik kartına sahip. Bu arada daha düşük çözünürlüklü, 16 inç’lik ekrana sahip G60JX de bu serinin içinde yer alıyor.

Galeri: ASUS eMagazine Mart 2010 – 2010 model dizüstü bilgisayarlar
[nggallery id=283]

İlgili – ASUS eMagazine

Curious what’s inside a new ASUS laptop? Then Notebook Review has the treat for you — earlier this month, forumite David took the time to download the company’s massive 108MB ASUS World Magazine PDF and laid out the spec sheets for not one, not two, but a veritable smörgåsbord of potent portables. There’s 36 in all; we’ve told you about some of them before, to be sure — but others are getting solid specs for the first time, and there are even a few diamonds in the rough. Enough chit-chat, on with the show!

  • U-series: Otherwise known as ASUS’ Bamboo Collection, the U-series laptops were highlighted at CES, where we discovered they would have Core i5 CPUs and USB 3.0 support. Well, that’s not the whole story. They’ve also all got NVIDIA Optimus auto-switching graphics between an onboard Intel GMA HD and the GeForce 310M 1GB. Oh, and forget Core i5 — these machines support processors all the way up to the 2.66GHz Core i7-620M. Highlight: The U30JC, with a combo Blu-ray drive and a chiclet keyboard that won a iF Product Design Award.
  • UL-series: ASUS for “UnLimited,” you can read UL as “ultra low,” as in Intel’s ultra low voltage (ULV) processors that provide 8+ hours of battery life and let these notebooks stay cool despite being under an inch thin. We saw the UL80JT sport NVIDIA Optimus at CES and got hands-on with the Optimus-equipped UL50VF; now, the UL30JT now has it as well. Highlight: That same UL50VF, with an estimated 12+ hours of battery life.

More after the break — save pricing and availability, unfortunately — or feel free to hit up the source link to download the entire electronic magazine for yourself.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER