Teknoloji

Asus: En iyi tasarıma sahip Android Wear akıllı saat için 3 Eylülü bekleyin

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

asus-akilli-saat-tanitim-davetiye-190814

Berlin’de düzenlenecek IFA 2014 pek çok yeni ürünün görücüye çıkacağı bir podyum olacak. Fuarı boş geçmeyeceğini daha önceden duyuran şirketlerden biri olan Asus, takipçilerinden 3 Eylül tarihini beklemelerini istemiş ve düzenleyeceği etkinliğin davetiyesinde Android Wear işletim sistemli akıllı saatini tanıtacağının ipucunu vermişti. Etkinliğe kısa bir süre kala Asus’tan gelen açıklamalar hem akıllı saate yönelik beklentiyi artırıyor hem de şirketin ürüne olan güvenini ortaya koyuyor.

Çin Merkez Haber Ajansı’nın haberine göre, Asus ”ZenWatch” oadını taşıyan akıllı saatini ”en iyi tasarıma sahip Android Wear akıllı saat” olarak tanımlanıyor. ABD’de 199 doların altında bir fiyata satılacağı söylenen ZenWatch’un Samsung ve LG tarafından üretilen Android Wear işletim sistemli akıllı saatlere rakip olması bekleniyor.

Asus ZenWatch’un hem Çince hem de İngilizce sesle kontrol özelliklerine sahip olacağı söyleniyor. Ancak bu özelliklerin Android Wear ile yerleşik olarak gelen sesli komutlardan farklı ne sunduğu bilinmiyor. Üreticilerin Android Wear’i modifiye etmesine belli bir seviyeye kadar izin verildiği için ekstra özelliklerin başka bir uygulama aracılığıyla sunulması daha olası gözüküyor.

Çin Merkez Haber Ajansı’nın haberinde ZenWatch’un ekim ayından önce piyasaya çıkmayacağı belirtiliyor. Aralarında ABD’nin de bulunduğu bir ülke grubunda satışa sunulması beklenen akıllı saaatin tek bir boyutta olacağı ve bir Android telefonla eşleştirilmeden de kullanılacağı ifade edildi.

İLGİLİ HABERLER