Manşetler

Asus ZenFone AR zamanından önce Qualcomm tarafından belli edildi

asus zenfone ar
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

asus zenfone arAsus’un bu hafta içinde CES’te tanıtmayı planladığı ZenFone AR, Qualcomm sayesinde zamanından önce açık edilmiş oldu. Google Tango desteğine sahip olacak bu akıllı telefona ait olan, onu önden ve arkadan gösteren bir görsel de aynı zamanlarda popüler sızıntı kaynağı @evleaks tarafından paylaşıldı.

Qualcomm’un Snapdragon blogunda Asus ZenFone AR ile ilgili habere yer verildi. Bu telefonun Lenovo Phab 2 Pro’nun, yani Google Tango özellikli ilk telefonun takipçisi olduğu belirtildi. Tango, Google’ın güçlendirilmiş artırılmış gerçeklik özellikleri vadeden özel bir teknolojisi. Google’ın üstüne epey titrediği projenin hâlâ çabaya ihtiyaç duyduğunu da söylemek gerekiyor.

Bu arada ZenFone AR’de de, Google Pixel ve OnePlus 3T’de olduğu gibi Snapdragon 821 işlemci bulunacak. Ayrıca Google Daydream destekli de olacak, böylelikle Tango ve Daydream gibi iki Google teknolojisini bir arada barındıran bir telefonu ilk kez göreceğiz. Qualcomm blog yazısına göre, ZenFone AR Google’ın Daydream View sanal gerçeklik başlığıyla da uyumlu olacak.

Asus ZenFone AR’ın tüm teknik özellikleri ve fiyatı için çarşamba gününe, yani Tayvanlı şirketin düzenleyeceği CES basın toplantısının zamanına kadar beklememiz gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER