Manşetler

Asus ZenFone 2 Ön İnceleme

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

asus-zenfone-2-on-inceleme-19

asus-zenfone-2-on-inceleme-18

asus-zenfone-2-on-inceleme-15

asus-zenfone-2-on-inceleme-20Asus ZenFone 2 ocak ayında düzenlenen CES 2015’te tanıtıldı, ancak Tayvanlı şirketin MWC’deki standının da yıldızı konumunda. 5.5 inç 1920 x 1080 piksel IPS ekranı, dört çekirdekli Intel Atom işlemci seçenekleri, ayrıca 16/32/64 GB dahili depolama alanı ve 2/4 GB RAM alternatifleriyle Asus ZenFone 2 geçen yılın çıkan ZenFone 4, 5 ve 6 cihazlarının aksine üst segment müşterilerine göz kırpar hâle geldi.

Teknik özelliklerdeki yükselme tasarıma da etki etmiş. ZenFone 2 geçen yıl çıkan ve bizim de incelemesini gerçekleştirdiğimiz ZenFone 5 ile benzer havayı taşıyor. Ancak bununla birlikte ondan daha kaliteli hissettirdiğini de söylememiz gerekiyor. Kavisli arka yüzey ve konik yapıdaki kenarlar bu hissin oluşmasına yol açıyor. 5.5 inç ekran taşımasına ve 10.9 mm.’lik gövde kalınlığına sahip rağmen, çerçevenin darlığı ve kavisli arka yüzeyi sayesinde bu telefon rahatlıkla kavranılıyor ve cepte de rahatlıkla taşınıyor. Arkada kameranın üstüne ve altına yerleştirilen ses tuşlarına ulaşmak kolay, ancak tepedeki güç butonuna erişim biraz zorluyor.

Android 5.0 Lollipop’un yüklü olarak sunulduğu ZenFone 2’de Asus’un özelleştirilmiş kullanıcı arayüzü mevcut. Bu arayüz nedeniyle KitKat’tan Lollipop’e geçişte meydana gelen arayüz değişikliklerinin etkisini hissetmek sınırlanıyor. Üstelik telefonda fiziksel navigasyon tuşları bulunmadığı için, Lollipop’taki en büyük değişim olan navigasyon ikonları da kullanıcı arayüzünde bulunmuyor.

Asus ZenFone 2’nin arkasındaki 13 megapiksel kameranın düşük ışıkta iyi performans sunduğunun altını çiziyor ve bunu da hazırladığı özel kurulumla gösteriyor. Ayrıca renk doğruluğunun yüksek olduğunu iddia ediyor. Asus bu iddiasında çok haksız sayılmaz, çünkü çektiğimiz birkaç fotoğrafta renklerin doğruluğunun epey yüksek olduğunu kendi gözlerimizle gördük. Öndeki 5 megapiksel kamera sayesinde de yüksek çözünürlüklü selfie fotoğraflar çekmek mümkün oluyor.

Asus ZenFone 2 piyasaya çıktığında geçen yılın modelleri ZenFone 4, ZenFone 5 ve ZenFone 6’ya göre daha yüksek bir noktadan fiyatlandırılacaktır. Ancak bu telefonun Samsung, HTC, LG gibi üreticilerin üst sınıf cihazlarına iyi bir alternatif oluşturacağını söylemek herhalde yanlış olmaz.

İLGİLİ HABERLER