Manşetler

Asus Zenfone 2 Laser Ön İnceleme

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

asus-zenfone-2-laser-on-inceleme-31

Asus bu yılın başlarında tanıttığı Zenfone 2 serisini şimdi yeni ürünlerle çeşitlendiriyor, daha makul fiyatlarda Zenfone 2 modelleri sunuluyor. Zenfone 2 Laser adını ilk duyduğunuzda aklınıza bu telefonlarda lazer projektör tarzı bir bileşenin bulunduğunu düşünebilirsiniz, ancak durum öyle değil. Bu telefonlar “Laser” adını arkada, kameranın hemen yanına yerleştirilen lazer otomatik odak sistemine borçlu.

asus-zenfone-2-laser-on-inceleme-32

asus-zenfone-2-laser-on-inceleme-30asus-zenfone-2-laser-on-inceleme-39Lazer otomatik odak ile ilk kez LG G3 sayesinde tanışmıştık ve bu teknoloji sayesinde nesneye gönderilen lazer ışınları yardımıyla kamera merceğiyle nesne arasındaki mesafe ölçülüyor ve netleme de buna bağlı olarak daha hızlı şekilde yapılıyor.

Asus Zenfone 2 Laser’ın 5 inç ve 5.5 inç ekranlı modelleri daha önce tanıtılmıştı. Bugün İstanbul’da düzenlenen etkinlikte 6 inç ekranlı yeni Zenfone 2 Laser modelini de ilk kez görme fırsatı elde ettik.

Zenfone 2 Laser serisinin üyelerinin her biri görünüm itibarıyla orijinal Zenfone 2’yle tıpa tıp aynı. Sadece 5 inç ve 5.5 inç ekranlı Laser modellerinde arka kapak düz plastikten yapılmış. 6 inç ekranlı yeni Zenfone 2 Laser onlara göre biraz daha şık ve lüks gösterecek şekilde fırçalanmış metal görünümlü bir arka kapakla geliyor ve bu açıdan orijinal Zenfone 2’ye biraz daha yaklaşıyor.

Teknik özelliklere baktığımızda her bir Asus Zenfone 2 Laser üyesinin orta segmente denk düştüğünü görebiliriz. Zaten yazının sonunda göreceğiniz fiyatlar da bununla paralellik taşıyor. Her üç modelde de 1280 x 720 piksel çözünürlüğü görüyoruz. 6 inç’e doğru gidildikçe piksel yoğunluğu düşüyor, dolayısıyla pikseller daha yakından bakıldıkça daha belirgin hâle geliyor. Ancak her üç telefonda yer alan 720p IPS ekranlara baktığımızda canlı, renkli ve net görüntülerin sunulduğunu görüyoruz. Yani ekran bakımından optimum sunuluyor.

5 inç ve 5.5 inç modellerde Snapdragon 410, 6 inç Zenfone 2 Laser modelinde ise Snapdragon 615 işlemci kullanılmış. 2 GB RAM ve 16 GB dahili hafıza ortak. microSD kart yuvasının varlığı kapasiteyi daha da artırmayı sağlıyor. Her üç modelin arkasında lazer otomatik odaklı ve çift renkli LED flaşlı kameralar bulunurken, önde de 5 megapiksel selfie kameralarını görüyoruz.

Yazılım bakımından Asus Zenfone 2 Laser modelleri daha önce incelediğimiz Zenfone 2‘den farklı bir şey sunmuyor. Android 5.0 Lollipop’un üstünde Asus’un kullanıcı arayüzü ve yüklü olarak sunulan birçok uygulama ve araç bulunuyor.

Asus Zenfone 2 Laser’ın 5 inç, 5.5 inç ve 6 inç ekranlı versiyonları sırasıyla 899 TL, 999 TL ve 1099 TL’lik fiyat etiketleriyle sunuluyor. Tasarım ve teknik özellikler dikkate alındığında fiyatlar makul görünüyor.

İLGİLİ HABERLER