Teknoloji

ASUS yöneticisi Android 5.0 Jelly Bean’in ipucunu verdi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Android’in bir sonraki büyük versiyonunun Jelly Bean kod adıyla anılacağı tahmin ediliyor. Fasulye biçiminde jöleli şekerlere verilen ad olan Jellybean Google’ın Android’in büyük sürümlerine verdiği tatlı adlarında bir sonraki adımı oluşturacak gibi görünüyor. Bu versiyonun çıkışına daha aylar var, ancak hakkında ipuçları gelmeye başladı bile. Android cihazları konusunda akla gelen ilk isimlerden biri olan ASUS’un ilk Jellybean cihazı veya cihazlarını çıkarabilecek şirket olduğu iddia edildi.

ASUS’un kurumsal başkan yardımcısı Benson Lin bu hafta içinde verdiği bir demeçte “ASUS Google’a çok yakın, bu nedenle Android 5.0’ı çıkardıklarında sanıyorum ki Jelly Bean güncellemesini sunanlardan ilki büyük ihtimalle biz olacağız.” diye bir söz sarfetti. Aslına bakarsanız, geçtiğimiz yılın sonlarında duyurulan Galaxy Nexus‘u saymazsak, piyasaya Ice Cream Sandwich’i getiren ilk üreticinin ASUS olduğunu söyleyebiliriz. Şirket geçen yılın sonunda piyasaya sürdüğü Transformer Prime’a ICS sürümünü kısa bir süre sonra getirmişti. Bununla birlikte yeni yıldan itibaren de Ice Cream Sandwich yüklü yeni cihazlarını görücüye çıkarmıştı.

Lin’in sarfettiği sözler boş olmamalı. Ne de olsa, her iki şirket arasında yakın ilişkiler söz konusu ve planlarından haberdar olmalılar. Zaten daha önce çıkan dedikodular da Android 5.0 güncellemesinin Jelly Bean adını taşıyacağını gösteriyordu. Büyük ihtimalle önümüzdeki haziran ayında düzenlenecek Google I/O etkinliğinde bu gelecek nesil mobil işletim sistemiyle ilgili daha fazla şey duyarız.

İlgili – TechRadar

İLGİLİ HABERLER