Teknoloji

Asus VR Computex 2016’da gözler önüne çıktı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:
asus vr
Görsel: The Verge

Asus dizüstü bilgisayar, bilgisayar-tablet melezi, akıllı telefon ve robot tanıttığı Computex 2016 etkinliğinde sahnede tanıtmadığı bir ürünü, demo alanında gözler önüne çıkardı. Şirketin “Asus VR” adını taşıyan sanal gerçeklik başlığı, demo alanında bir camın arkasından da olsa gösterildi.

Deri kayışlarıyla dikkat çeken sanal gerçeklik başlığı hakkında detay paylaşılmazken, deri kayışın varlığı Asus’un dış görünüşe de önem verdiği yorumlarını beraberinde getirdi.

Akıllı telefon üreticileri için sanal gerçeklik başlığı üretmek bir tür zorunluluk halini aldığı için Asus’un gözler önüne çıkardığı başlığı tam teşekküllü hâle getirmesi ve piyasaya sürmesi şaşırtıcı olmayacaktır. Ancak Asus cephesinden daha önce gelen “Artırılmış gerçekliği sanal gerçeklikten daha ilginç buluyoruz.” açıklaması ve 2016 içinde piyasaya artırılmış gerçeklik başlığı sürme planı, Asus VR’ın kısmen “sürpriz” olarak tanımlanmasına neden olabilir. Tayvanlı üreticinin artırılmış gerçeklik başlığı planını ne zaman hayata geçireceği halen merak ediliyor.

İLGİLİ HABERLER