Manşetler

Asus Transformer AiO Türkiye’de satışa sunuluyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Asus geçen yılın Computex fuarında sergilediği Asus Transformer AiO hibrit hepsi bir arada bilgisayar konseptini nihayet günlük hayatta kullanıma sundu. İki farklı işletim sistemiyle çalışma imkanı sunan, aynı zamanda üç farklı şekilde kullanılabilen bu cihaz Türkiye’de 1399 dolarlık KDV hariç fiyatıyla satılmaya başlandı.

asus-transformer-aio-240713-1

Windows 8 ile Android işletim sistemini bir araya getiren Asus Transformer AiO’nun 18.4 inç boyutundaki ekranı yuvasından çıkarılıp bir Android tablet veya yine bir Windows 8 tablet gibi kullanılabiliyor. Full HD IPS ekran 178 derece görüş açısıyla birden fazla kişinin gerektiğinde aynı ekrandan yararlanmasına olanak sağlarken Asus SonicMaster ses teknolojisi de film izlerken veya müzik dinlerken tatmin edici bir ses deneyimi yaşanmasını sağlıyor.

asus-transformer-aio-240713-2

Transformer AiO’nun tablet parçasında NVIDIA Tegra 3 işlemci, 32 GB dahili bellek, microSD kart yuvası yer alıyor. 2,4 kg. ağırlığındaki bu bölüm 294 x 466 x 18mm.’lik boyutlara sahip. Android sürümü olarak 4.1 Jelly Bean yüklü geliyor. Tablet parçası üzerinde Uzaktan Windows Bağlantısı yardımıyla merkezi birimdeki Windows 8’i de çalıştırmak mümkün oluyor.

Tabletin takıldığı merkezi yuvadaysa üçüncü nesil Intel Core i3, i5 ve i7 işlemci seçenekleri sunuluyor. Windows 8 64-bit sürümünün çalıştığı merkezi sistemde NVIDIA GT730M grafik kartı, 8 GB’ye kadar DDR3 (1600 MHz) RAM ve 2 TB’ye kadar SATA sabit disk sürücüsü bulunuyor.

asus-transformer-aio-240713-3

Asus Transformer AiO sunduğu esnek kullanım imkanıyla hem evlerde merkezi bilgisayar gibi kullanılabilir hem de iş yerlerinde çalışanların hem masalarında hem de toplantılarda sunumlar esnasında yararlanabilecekleri bir ürün olabilir. Daha fazla detayı aşağıda yer alan basın bülteninde bulabilirsiniz.

BASIN BÜLTENİ

Android tablet ile Windows 8 PC’nin mükemmel birleşimi: ASUS Transformer AiO

İki işletim sistemi, üç farklı kullanım şekli, tek cihaz. ASUS Transformer AiO dünyada bir ilke imza atarak eşi benzeri görülmemiş bir kullanıcı deneyimi yaşatıyor.

ASUS, Windows 8 All-in-One PC ile Android tableti bir araya getiren ilk ürünü olan ASUS Transformer AiO’yu İstanbul, Grand Hyatt Hotel’de düzenlediği basın toplantısı ile tanıttı. İlk bakışta sadece bir Windows 8 All-in-One PC olarak gözüken ürünün 18,4 inç boyutundaki ekranı yerinden çıkarak ayrıca bir Android tablet olarak kullanılabiliyor.

Düzenlenen basın toplantısında açılış konuşmasını yapan ASUS Türkiye Masaüstü Bilgisayar Ülke Ürün Müdürü Erkan Genç, ASUS Transformer AiO modelinin masaüstü bilgisayar ve tablet kullanımını daha önce görülmemiş bir şekilde bir araya getirdiğini vurguladı. ASUS Türkiye Teknik Halkla İlişkiler Sorumlusu Recep Kulan ise Transformer AiO’ın yeteneklerini detaylı bir şekilde basın mensuplarına aktardı.

Çift İşletim Sistemi, Tek Cihaz
Ekranı çıkartılarak ayrı bir tablet olarak kullanılabilen dünyanın ilk All-in-One PC modeli olan ASUS Transformer AiO üç farklı şekilde kullanılabiliyor. Windows 8 işletim sistemli bir bilgisayar olan ASUS Transformer AiO, yüksek performans için gereken gücü 3. nesil Intel Core işlemciler ve NVIDIA GT730M grafik kartından alıyor. 18,4 inç boyutunda Full HD IPS ekran ise 178 derece izleme açısı sunarak, arkadaşlarınız ve ailenizle birlikte daha rahat bir kullanım sunuyor. Buna ek olarak, ASUS SonicMaster ses teknolojisi de müzik dinlerken ya da film izlerken etkileyici bir ses deneyimi yaşamanızı sağlıyor.

ASUS Transformer AiO’nun ekranını gövde kısmından ayırdığınızda ise elinize farklı kullanım amaçları için, iki ayrı işletim sistemi ile kullanabileceğiniz büyük boyutlu bir tablet geçmiş oluyor. Wireless Remote Desktop teknolojisi ile gövde kısmına yüksek hızlı kablosuz bağlantı kuran cihaz, çoklu dokunmatik özelliğine sahip olan ekranı Windows 8 işletim sistemi ile kullanabileceğiniz bir tablet haline getiriyor. Bunun yanı sıra, ASUS Transformer AiO’nun ayrılabilen ekranı kullanıcının isteğine göre, içinde bulunan NVIDIA Tegra 3 dört çekirdekli işlemciyi kullanan bir Android 4.1 tablet şeklinde kullanabilmek de mümkün. İki kullanım şekli arasındaki geçişi tek bir tuşa basarak yapabiliyorsunuz.

Kullanım Esnekliği
ASUS Transformer AiO’yu tablet şeklinde ev içinde kullanmak da gayet kolay. Tableti bir yerden bir yere taşırken rahat bir şekilde taşımanızı kolaylaştıran sapın yanı sıra, arka kısımda bulunan ayak sayesinde de ayrı olarak masanızın üzerine en uygun açıda duracak şekilde koyabilirsiniz.

Bunun yanı sıra cihazın tablet kısmını çıkardığınızda, gövde kısmına başka bir monitör ya da televizyon bağlayarak kullanmanız da mümkün. Bu şekilde Transformer AiO ile aynı anda iki farklı cihaza sahip olabiliyorsunuz. Bir yanda Android tabletin keyfini sürerken, diğer yanda güçlü bir masaüstü bilgisayarın tüm nimetlerinden faydalanabiliyorsunuz.

Teknik Özellikler

ASUS Transformer AiO Tablet
– Android 4.1 Jelly Bean
– 18,4 inç, Full HD, çoklu dokunmatik, IPS ekran
– NVIDIA Tegra 3 işlemci
– 32GB kapasite ve microSD kart yuvası
– 294 x 466 x 18mm
– 2,4kg

ASUS Transformer AiO PC Station
– Windows 8 (64-bit)
– 3. Nesil Intel Core i3/i5/i7 işlemci
– NVIDIA GT730M grafik kartı
– 8GB’a kadar DDR3 (1600MHz) RAM
– 2TB’a kadar SATA sabit sürücü

İLGİLİ HABERLER