Manşetler

ASUS tepe yöneticisinden geleceğe dair ipuçları: 2011’de 3D tablet, 2012’de Windows Phone akıllı telefon

ASUS 2011 yılı içinde dört çekirdekli işlemciyle çalışan bir 3D tablet çıkaracağına dair planları doğruladı. Ancak bu 3D tabletin LG Optimus Pad gibi 3D kameralara sahip olmayacağı iddia ediliyor. ASUS CEO’su Jerry Shen’e göre NVIDIA’nın Kal-El olarak adlandırılan dört çekirdekli işlemcisini barındıracak bu cihaz Full HD veya üstünde çözünürlüğe sahip videoları bile düzgün bir şekilde oynatabilecek. Uzakdoğu merkezli şirket 2012 yılında yüzde 5 ile 8 arasında bir pazar payı ile tablet alanında ikinci en büyük oyuncu olmayı hedefliyor.

Shen, verdiği röportajda Apple’a methiyeler düzdü. Şirketin arayüz ve ekosistem anlamında önde olduğunu söyleyen ASUS tepe yöneticisi kendi şirketinin de görüntü teknolojisi gibi donanım alanlarında öncü bir kuruluş olduğunu belirtmekten de geri kalmadı. Öte yandan, Google’ın Android için NVIDIA, Qualcomm ve diğerleriyle yapmış olduğu ortaklığa değinen CEO, Apple’ın sadece kendi işlemcisini kullanmasının bir zayıflık olduğu fikrini öne sürdü.

Söz konusu akıllı telefon olduğunda Shen yeniden çift çekirdekli işlemcileri işaret etti. Önce çift çekirdekli, sonra da dört çekirdekli akıllı telefonları görmeye başlayacağız. Bulut tabanlı servisler de menüde yer alıyor. Chen’e Windows Phone 7 hakkında görüşler sorulduğunda ise Chen bu işletim sisteminin çok şey vaat ettiğini, ancak ASUS’un 2011 yılında Android’e bağımlı kalacağını belirtti. Ancak Microsoft’un Nokia ile ortaklığının etkileri görünmeye başladığında, yani 2012 yılında, ASUS Windows Phone alternatifini yeniden gözden geçirecek.

Son olarak, ASUS Intel Atom işlemcilerini kullanan ve MeeGo işletim sistemiyle çalışan netbook’lar üretmeyi planlıyor. Bunun yanında x86 tabanlı Android netbook’lar da söz onusu. Shen, tablet kullanıcılarının yüzde 30’unun klavye seçeneğini de tercih ettiklerini, Eee Pad Transformer adlı ürünle de bunu sunduklarını vurguladı. Ayrıca Chen, ASUS’un Apple’a göre bir avantajının da müşterilere farklı segmentlerde ve çeşitli tasarımlarda seçenekler sunmak olduğunu ekledi.

İlgili – hi-tech.mail.ru

[Görsel – Liliputing]

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER