Manşetler

ASUS 4.7 inç ekranlı, dört çekirdekli işlemci ve 13 megapiksel kameralı PadFone 2 ve PadFone Station aksesuarı tanıttı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

ASUS bugün yeni ürünü PadFone 2’yi Tayvan ve İtalya’daki etkinliklerle tanıtıyor. Tayvan’ın başkenti Taipei’deki etkinlik biraz daha saat farkının verdiği avantajla Milano’daki etkinlikten daha önce gerçekleşti ve böylelikle ASUS PadFone 2 tüm dünyanın karşısına resmi olarak ilk defa burada çıkmış oldu. Daha önceki sızıntıların da gösterdiği gibi yeni nesil PadFone orijinaline göre daha büyük ve birçok açıdan daha iyi özelliklere sahip. En önemli yenilik 4.7 inç’lik, 720p çözünürlüklü desteğine sahip olan ve Sharp’ın IGZO teknolojisinin de yardımıyla 550 nit parlaklık değerine sahip olan Super IPS+ panel.

ASUS PadFone 2 Qualcomm’ın dört çekirdekli APQ8064 yongaüstü sistemini barındırıyor. 1.2 megapiksel ön kamera ve daha da inceltilmiş PadFone Station tablet yerleştirme istasyonu da bu ürünün başlıca özellikleri arasında yer alıyor. Android Ice Cream Sandwich ile yüklü gelecek bu model çok yakında Jelly Bean güncellemesini de alacak. Sensörü Sony tarafından tedarik edilmiş, f/2.4 diyafram açıklıklı 13 megapiksel arka kamera 1080p çözünürlükte 30fps, 720p çözünürlükte 60fps video kaydına olanak sağlıyor. 2 GB RAM, Corning Fit ekran camı, NFC, 2140 mAh’lik sabit batarya, iki yıl boyunca ücretsiz olan 50 GB kapasiteli ASUS WebStorage depolama alanı da ürünün diğer özellikleri arasında. WCDMA 900/2100MHz desteğinin yanı sıra LTE 800/1800/2600 MHz bantları da destekleniyor. PadFone 2 de micro-SIM dalgasına ayak uyduran bir model olarak dikkat çekiyor.

PadFone 2’nin bir tablet olarak kullanılmasına olanak sağlayan PadFone Station adlı aksesuar 10.1 inç’lik IPS panel barındırıyor. Birinci nesilde yer alan 6600 mAh kapasiteli batarya yerini 5000 mAh kapasiteli bir bataryaya bırakmış, ağırlık ise 514 grama düşürülmüş. Telefonun 135 gram ağırlığını da ekleyince ortaya 649 gr. gibi bir tablet için makul sayılabilecek bir ağırlık çıkıyor. PadFone Station bağlantılar açısından da değişiklikler içeriyor. Yeni modelde 13 pinli bir konnektör yer alıyor ve bu port üzerinden ASUS PadFone 2 ve PadFone Station arasındaki veri, video ve radyo işaret haberleşmesi gerçekleştiriliyor. 13 pin soket microUSB uyumluluğu da barındırıyor.

ASUS PadFone 2 yurt dışında gelecek hafta itibariyle satışa çıkacak. ASUS Türkiye birinci nesil PadFone’u Türkiye’ye getirmemişti, ancak ikinci modelle birlikte bu durum değişebilir. Daha önce olduğu gibi sadece telefonu veya hem telefonu hem de tablet aksesuarını birlikte almak mümkün olacak. PadFone 2’nin 16 GB, 32 GB ve 64 GB’lık kapasite seçenekleri bulunacak. Fiyatlar sadece 16 GB’lık telefon için 620 dolar gibi bir fiyattan başlayacak ve 750 dolara kadar gidecek. Tablet parçası ise 210 dolara denk gelen bir fiyattan satılacak. Fiyatların Tayvan için belirlenen fiyatlar olduğunu belirtelim. Günün ilerleyen saatlerinde İtalya’da düzenlenecek etkinlikte tahmin ediyoruz ki Avrupa için de fiyatlar ve piyasaya çıkış tarihi kesinleşecektir.

İLGİLİ HABERLER