Teknoloji

ASUS ince ve hafif Zenbook modellerini tanıttı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Beklendiği üzere, ASUS’un ince ve hafif taşınabilir bilgisayar serisi Zenbook’un tanıtımı ABD’de, şirketin başkanı Jonney Shih tarafından yapıldı. Aslında Intel’in ultrabook olarak adlandırdığı segmentin bir üyesi olan ve ilk örneğini geçtiğimiz yaz başında gördüğümüz Zenbook’lar ASUS’un kendi ürünlerini farklılaştırma çabasının bir ürünü olarak farklı bir adla son kullanıcıya ulaşacak.

Zenbook sade tasarımıyla dikkat çekiyor. Kalınlığı ön kısımda 11 mm, arka kısımda ise 35 mm. olan bu dizüstü bilgisayar bu açıdan MacBook Air’ı akıllara getiriyor. ASUS ilk etapta UX21 ve UX31 ana modelleri altında beş farklı Zenbook versiyonu çıkaracak. Bunlar Intel Core i5 ve Core i7 işlemci seçeneklerini barındırırken her birinde 4 GB DDR3 RAM standart olarak sunuluyor. 128 GB veya 256 GB’lık SSD tabanlı depolama seçenekleri sayesinde hızlı performans sunan ASUS Zenbook’lar Bang and Olufsen hoparlörleri de bünyesinde barındırıyor. ASUS Zenbook’ların fiyatları yurtdışında 999$’dan başlıyor. Tüm modellerin teknik özelliklerini aşağıdaki tabloda bulabilirsiniz.

Tüm Modeller
UX21E-DH52 UX21E-DH71 UX31E-DH52 UX31E-DH53 UX31E-DH72
İşlemci Intel Core i5-2467M Intel Core i7-2677M Intel Core i5-2557M Intel Core i7-2677M
İşletim Sistemi Windows® 7 Home Premium – 64bit
Ekran 11.6 ? HD (1366*768) 13.3″ HD+ (1600*900)
Bellek 4GB DDR3
Depolama SATA Revision 3.0 128GB SSD SATA Revision 3.0 256GB
Kablosuz Bağlantı WLAN 802.11 b/g/n, Bluetooth?  V4.0
Pil Ömrü  (Öngörülen) 35W (5+ saat) Standby Süresi:1 Hafta 50W (7+saat) Standby Süresi: 2 Hafta
Kamera Digital 0.3M Pixel
Ses Bang and Olfusen ICEpower® ve ASUS SonicMasterTechnolojisi ile HD Ses
Hoparlör Bang and Olfusen ICEpower® teknolojisi ile tasarlanmış Stereo hoparlörler
Arayüzler 1x USB2.0, 1x USB3.0, 1x audio/mic
1x microHDMI, 1xminiVGA
1x USB2.0, 1x USB3.0, 1x audio mic combo
1x microHDMI, 1xminiVGA, 1x SD Kart Okuyucu
Boyutlar / Ağırlık 11mm Ön kısım, 35mm arka

11.7″ x 7.7″ x 0.11-0.67″ (1.1kg)

11mm ön kısım, 35mm arka

12.8″ x 8.8″ x 0.11″-0.67″ (1.29kg)

Aksesuarlar Özel ASUS Kılıfı
Öngörülen Satış Fiyatı (USA) $999 $1,199 $1,099 $1,349 $1,449

BASIN BÜLTENİ

“Ultra ÇAĞ” ASUS ZENBOOK ile Başlıyor

Güç ve zarafetin mükemmel uyumunu yansıtan, ultra taşınabilir ASUS ZENBOOK, ASUS Yönetim Kurulu Başkanı Jonney Shih tarafından tanıtıldı.

ASUS Başkanı  Jonney Shih, Intel Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Satış ve Pazarlama Grubu Genel Müdürü Tom Kilroy ile birlikte New York’taki global tanıtım etkinliğinde uzun süredir beklenen, sanat eseri bir tasarım ve inanılmaz performansa sahip ZENBOOK’u tanıttı. “Ultra Çağı”  lansmanı, Taiwan Cloud Gate Dans Tiyatrosunun performans sanatçıları tarafından gerçekleştirilen yalın ve huzur veren Moon Water dansı ile başladı. Bu performans, aslında ZENBOOK’un performanstan ödün verilmeden gerçekleşen zevkli ve estetik tasarımına da gönderme yapıyor. Ultrabook, zarafet ve gücü mükemmellikle dengeleyen yeni bir çağ başlatıyor.
Shih, ASUS’un AR-GE ekibinin ZENBOOK tasarım aşamasında 4 inanılmaz ilkeyi kendilerine prensip edindiğini belirtiyor; sade tasarım, rakipsiz performans, çevreci olması ve sınırları belirleyen ses düzeyi?

Sade Tasarım: ASUS, ZENBOOK’un görüntüsünde teknoloji ve sanatı harmanlandığı görülüyor. Gümüş dış paneli ve merkezinde yer alan ışık halesiyle duyuları heyecanlandıran tasarımını sergiliyor. Kalınlığı ön kısımda 11mm, arka kısımda ise 35mm olan ZENBOOK’un dış hatlarındaki zariflik, onu sınıfında en ince Ultrabook haline getiriyor.  

Rakipsiz Performans: ZENBOOK “instant-on” özelliği ile sisteme iki saniye içinde dönüş yaparken, 2 hafta gibi normal standartlara göre 4 kat daha uzun stand-by süresi ile dikkat çekiyor. ZENBOOK, ince yapılı ve şık olmasına rağmen etkileyici ve teknolojiden ödün vermeyen donanımıyla da göz dolduruyor. 

Mobil kullanım için optimize edilmiş 2. Nesil Intel® Core işlemci, SATA revizyonlu 3.0 SSD depolama birimi, Bluetooth V4.0 ve USB 3.0 kullanılan ZENBOOK, USB Charger+ teknolojisi ile USB’den şarj olan mobil cihazları USB 3.0 portundan, PC kapalıyken de şarj edebiliyor. 

ASUS tasarımcıları  tüm bu mevcut teknolojileri yerleştirebilmek için eşsiz bir bakır fin tasarımı ile V şeklinde kanal kullanarak özel soğutma teknolojisi tasarladılar. ZENBOOK batarya ömrü % 5’in altına düştüğünde veri kaybını engellemek için tüm dosyaları kaydetme özelliğine sahip.

İnanılmaz Çevreci: Daha az enerji tüketen ZENBOOK’un kullanıcıları, aynı zamanda ASUS patentli Super Hybrid Engine II teknolojisini kullanarak, pil ömrünü akıllıca koruyor ve diğer UltraBook tasarımlarına göre %25 daha fazla pil ömrü sağlıyor.

Üstün Ses Performansı: Bu ultrabook’u sadece çalışmak için değil aynı zamanda eğlence içinde kullanabilmesini sağlayan özellikleri bulunuyor. Bunlardan en dikkat çekici olanı, ASUS N serisi notebooklarında kullandığı SonicMaster ses teknolojisini ZENBOOK’ta da kullanıyor. ASUS Golden Ear takımının donanım ve yazılımı ile optimize edilen SonicMaster ses teknolojisi çok geniş bir ses sistemi oluştururken, kullanıldığı alana pürüzsüz bir ses aktarımı sağlıyor.

İLGİLİ HABERLER