Teknoloji

ASUS FonePad 7 Ön İnceleme

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Intel’in Android tabletlerde yayılma hamlesinde ASUS önemli bir iş ortağı olarak dikkat çekiyor. Tayvanlı şirketin geçtiğimiz aylarda duyurduğu FonePad 7 de böyle bir ürün. İçinde 1.6 GHz çift çekirdekli Intel Atom Z2560 işlemci barındıran ve telefon özelliği taşıyan bu tableti ASUS’un İstanbul’daki lansman toplantısında görme şansına eriştik.

asus-fonepad-7-on-inceleme-00001

ASUS FonePad 7’nin, kendisine adını da veren 7 inç ekranı 1280 x 800 gibi bu sınıftaki tabletlerde standart hâlini alan bir çözünürlük barındırıyor. IPS ekran geniş görüş açıları ve yüksek parlaklık sunuyor. 120 x 196.8 x 10.5 mm. boyutlara ve 340 gr. ağırlığa sahip plastik gövdeyle gelen bu tablet tek elle rahatlıkla sarmalanabiliyor, kontrol işlemleri için de diğer elin parmakları kullanılabilir.

FonePad 7’yi bir telefon olarak kullanmak kolay değil. Eğer garip gelmeyeceğini düşünüyorsanız kulağınıza götürerek konuşabileceğiniz gibi; hoparlör, Bluetooth kulaklık veya kablolu mikrofonlu kulaklık gibi alternatiflerden de yararlanabilirsiniz.

Android 4.2 Jelly Bean ile yüklü gelen FonePad 7 ASUS’a özel çeşitli özelleştirmeler de içeriyor. HyperThreading teknolojili Atom Z2560 işlemci ve 1 GB RAM ile bu tablet orta segmentteki bir tabletten beklediğimiz seviyede performans sunuyor. Gördüğümüz kadarıyla kullanıcı arayüzündeki geçişler gayet hızlı, ancak Galeri uygulaması içinde tabletin kamerasıyla çekilmiş bir fotoğrafı açıp yakınlaştırma, uzaklaştırma ve kaydırma yaptığımızda hafif takılmalar da gözlemlemedik değil.

Fotoğraf demişken, ASUS FonePad 7’nin arkasında 5 megapiksel kamera yer alıyor ve bu kamera 1080p Full HD video kayıt özelliğini barındırıyor. Önde de 1.2 megapiksel çözünürlüklü ikinci bir kamerayı görüyoruz. Kamera uygulaması da kullanımı kolaylaştıracak çeşitli arayüz özelleştirmeleri içeriyor.

FonePad 7 belki ana telefon olmayabilir, ancak video arama destekli telefon özelliğinin işe yarayacağı durumlar olacaktır. Film izlemek, oyun oynamak veya arkadaşlarla iletişimde kalmak isteyenler için bu tablet isabetli seçim gibi görünüyor. Tabii ki, daha net bir tablo çizmek için tableti daha detaylı şekilde incelememiz gerekiyor. Onu da ilerleyen haftalarda gerçekleştirmeyi planlıyoruz.

Galeri: ASUS FonePad 7 Ön İnceleme

İLGİLİ HABERLER