Teknoloji

ASUS Eee Pad Transformer Prime’ın açılış yükleyicisini kilitlemiş

2011’in sonlarında tanıtılan ASUS Eee Pad Transformer Prime’ın en çok beklenen cihazlardan biri olduğunu söylemek gerek. Bu ayın sonlarında Türkiye’ye de gelmesini beklediğimiz bu cihaz NVIDIA’nın dört çekirdekli Tegra 3 yongasetini barındıran ilk cihaz olarak da dikkat çekiyor.

Eee Pad Transformer Prime henüz Türkiye’ye gelmeden hakkında çeşitli sorunları okumaya başladık. İlk önce Wi-Fi bağlantısıyla ilgili sorunların olduğu dile getirildi, sonrasında GPS’te bir problemin olduğu kaydedildi. Bu sorunlar cihaz Türkiye’ye gelinceye kadar çözülecektir. Son olarak bir XDA-Developers forum üyesi ASUS’un Prime’ın açılış yükleyicisini kilitlediğini ve şifrelediğini haber verdi. Tabletin açılış yükleyicisi 128 bitlik AES şifreleme özelliğine sahip, bu durum da özelleştirilmiş ROM veya çekirdekleri Prime’da kullanmayı olanaksız kılıyor.

Mobil operatörlerin cihaz üreticilerinden, cihazların başka ağlarda kullanılmasını sağlamayacak şekilde bu tarz şifrelemeler koymalarını istediğini biliyoruz. Ancak bir Wi-Fi cihazı olan Prime’da bu tarz bir şifrelemenin yer alması biraz garip gibi görünüyor. HTC de ASUS gibi bir strateji izliyordu, ancak müşterilerden gelen talep ve şikayetlerin sonrasında açılış yükleyicisinin kilidini açmayı sağlama konusunda gerekli araçları ve desteği sunmaya başlamıştı.

İlgili – XDA-Developers

İLGİLİ HABERLER