EğlenceManşetler

Mobil Oyun İncelemesi: Asphalt 8: Airborne

Mobil teknolojilerin gelişmesiyle birlikte bir zamanın gözdesi olan taşınabilir oyun konsollarının yerini akıllı telefonlar ve tabletler aldı. Nasıl taşınabilir oyun konsollarının popüler olan dönemde ön plana çıkan oyunlar olduysa, bu yeni dönem de kendi popüler oyunlarını yarattı. Bu oyunlar arasında araba yarışı kategorisinin zirvesindeyse Asphalt serisi yer alıyor. Mobil cihaz sahiplerini kendisine sıkı bir biçimde bağlayan Asphalt serisi şimdi de sevenlerinin karşısına sekizinci oyunu olan Asphalt 8: Airborne ile çıkıyor.

asphalt-airborne-6

Tamamen Türkçeleştirilmiş bir arayüze sahip olan oyunu açan kullanıcılar doğrudan oyunun tüm bölümlerine erişim imkanı sunan ana ekrana yönlendiriliyor. Bu ekran üzerinden oyuncular garajlarına ulaşabiliyor, farklı yarış seçeneklerini görebiliyor, Asphalt 8: Airborne’u oynayan Facebook arkadaşlarının yaptıklarından haberdar olabiliyor ve oyun içi mağazaya erişebiliyor. Oyuna dair her şeyi bir araya toplayarak önemli bir işlevi yerine getiren bu ana ekranın tasarım bakımından biraz kalabalık olduğunu belirtmekte fayda var. Özellikle farklı yarış seçeneklerinin ekrana sığmaması nedeniyle ekranın sağ tarafında küçük bir aşağıya doğru kaydırma işlemi yaparak tüm seçenekleri görmek mümkün oluyor.

asphalt-airborne-1

Oyunda toplam 47 otomobil bulunuyor. 5 farklı kategoriye ayrılan bu otomobiller içinde en temel seçenek olarak gözüken Dogde Dart GT oyunculara varsayılan seçenek olarak sunuluyor. Ancak dileyen kullanıcılar kendilerine oyuna başlarken verilen 1500 Gameloft kredisini kullanarak Audi R8 e-tron’u satın alabiliyor. Yükseltme işlemleri için oyunculardan belli bir miktarda Gameloft kredisi kullanmaları istense de, renk değiştirme işlemleri için Gameloft kredisi harcamak gerekmiyor. Bu kredi miktarını artırmak için mümkün olduğunca çok yarışa katılmak ve bu yarışları mümkün olan en üst sırada bitirmek, aynı zamanda da bazı artistik hareketler yapmak gerekiyor. Ancak bu kadar sabretmek istemeyen kullanıcılar oyun içi satın alma özelliğinden faydalanarak kredi miktarlarını artırabilir.

asphalt-airborne-2

Oyun içi mağazada kredi paketlerine ek olarak araba paketleri de yer alıyor. Asphalt 8: Airborne oyuncularının garajlarını kısa yoldan genişletmelerine yardımcı olmak için hazırlanan bu paketlerin fiyatı 3,59 TL ila 179,99 TL arasında değişiyor. Sadece araba kategorine dayalı paket seçeneklerine ek olarak, farklı kategorilerdeki seçenekleri bir arada sunan paketler de mevcut.

asphalt-airborne-3

Oyunda 8 seviye bulunuyor. Oyun içinde ”sezon” olarak adlandırılan bu seviyelere erişmek için önceden belirlenen sayılarda yıldız toplamak gerekiyor. Ancak dileyen kullanıcılar bu sayıya erişmeden bir sonraki sezona geçiş yapmak için belli bir ücret ödeyerek kilitli kapıları açabiliyor. Ücret karşılığında sezon açma işlemi sadece o an oynanan sezonun hemen arkasından gelen sezon için gerçekleştrilebiliyor.

asphalt-airborne-8

Pek çok kişinin asıl merak ettiği kısım olan oyun deneyimindeyse Asphalt 8: Airborne serinin daha önceki oyunlarının oluşturduğu standardı biraz daha geliştirmeyi başarıyor. Grafik bakımından son derece tatmin edici olan oyunda, sürüş özellikleri de bu tarz oyunları eğlence amacıyla oynayan kullanıcıların seveceği biçimde tasarlanmış. İlk yarış öncesi gösterilen ve daha sonra da tekrar erişilebilen Öğretici moduysa oyunculara otomobili nasıl kontrol edeceklerini gayet net bir biçimde anlatıyor. Yarış esnasında oyuncular kimi zaman önlerine çıkan engellere çarpıp veya havada belli bir süre kalıp puan alırken, kimi zaman da rakiplerini safdışı bırakarak veya doğru zamanda nitro kullanarak puan topluyor. Kısacası yarış esnasında oyunculara daha sonra garajlarını genişletmelerine yardımcı olacak kredileri toplamaları için çeşitli seçenekler sunuluyor.

asphalt-airborne-5

Klasik yarış modlarına ek olarak, belli otomobillere özgü birebir yarış seçenekleri de sezonların içine yerleştirilmiş. Sezonlarla ilgilenmeyen oyun severler ise çabuk solo yarış, yerel kablosuz yarış ve dünya ligi seçeneklerinden birini tercih edip farklı yarış deneyimlerini yaşayabiliyor. Oyuna sosyal özellikleriniyse Game Center ve Facebook veriyor.

asphalt-airborne-7

Asphalt 8: Airborne iOS ve Android kullanıcılarına seleflerinin sunduğu sürüş zevkinin üstüne biraz daha koyarken, yoğun detay kullanımı ve gelişmiş grafikler de oyun albenisini artıran diğer unsurlar olarak ön plana çıkıyor. Ana ekrandaki kalabalığın oyundaki rahatsız edici unsurlar arasında en dikkat çekici nokta olması da Asphalt 8: Airborne’da ortaya başarılı bir iş koyulduğunu farklı bir açıdan doğruluyor.

İlgili >> iTunes App Store, Google Play

İLGİLİ HABERLER