Eğlence

Ashton Kutcher Lenovo’nun yeni ürün mühendisi oldu

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Ünlü isimleri danışman olarak kullanan şirketler arasına katılan Lenovo, ünlü oyuncu Ashton Kutcher’ın ürün mühendisi unvanıyla şirkete katıldığını duyurdu. Lenovo tarafından yapılan basın açıklamasında Iowa Üniversitesi’nde biyokimya mühendisliği eğitimi gören Kutcher’ın dünyanın dört bir yanındaki Lenovo mühendislik takımlarıyla Windows 8, Windows RT ve Android işletim sistemli Yoga serisi tabletlerin geliştirilmesi ve pazarlanması için birlikte çalışacağı belirtildi. Açıklamada Kutcher’ın tabletlerin tasarım, özellik, yazılım ve kullanım senaryolarına katkıda bulunmasının beklendiği ifade edildi.

lenovo-ashton-kutcher-301013

Ashton Kutcher yeni görevi kapsamında Lenovo’nun reklam yıldızı olma görevini de üstleniyor. Şirketin yeni reklamında Kutcher Lenovo kimlik kartıyla boy gösteriyor. Ünlüler ve teknoloji şirketleri arasında benzer işbirliği örneklerini daha önce Alicia Keys ve BlackBerry, Lady Gaga ve Polaroid, will.i.am ile Intel vermişti.

Kutcher’ın teknolojiye yönelik ilgisi ise Lenovo’nun seçimini biraz daha anlamlı kılıyor. jOBS’ta Apple’ın ikonu Steve Jobs’u canlandıran Kutcher, Skype, Airbnb ve Path gibi şirketlere yaptığı yatırımlarla daha önce de teknoloji dünyasında adından söz ettirmişti.

İlgili >> Lenovo

İLGİLİ HABERLER