Teknoloji

Artık çok fazla canlı yayın yapan Periscope kullanıcısının bildirimlerini susturabilirsiniz

periscope-ios-uygulama-280715

Bu yıl canlı yayın uygulamalarının yükselişe geçtiği yıl oldu. Bu sayede haber niteliği taşıyan bir olayın merkezinde yer alan gazeteciler, medya kuruluşları veya sıradan insanlar bunları hızlı şekilde başkalarına anında aktarma imkanı buldular. Ne var ki, bazen çok fazla canlı yayın yapmak izleyicileri bunaltabiliyor, özellikle canlı yayınlarda ipin ucunu fazla kaçıran kullanıcıların canlı yayınlarıyla ilgili olarak gelen bildirimler takipçileri sıkabiliyor.

Neyse ki, Twitter Periscope’taki bu büyük soruna el attı. Periscope iOS uygulamasına gelen güncelleme her bir kullanıcı için bildirim özelliğini tek tek kapatıp açma imkanı sunuyor. Eğer Periscope üzerinden takip ettiğiniz hesapların çoğu nadiren canlı yayın yapıyor, ancak bir kişi günde birkaç defa canlı yayın yapıyorsa, bu kişinin canlı yayın bildirimlerini engelleme imkanına sahipsiniz.

Bir kişinin bildirimlerini susturmak için profilini açmalı ve “takip ediliyor” ikonu yanında yer alan butona dokunmak gerekiyor. Uygulamayı açtığınızda o kişinin canlı yayınını haber kaynağında görmeye devam edeceksiniz, ancak bu kişinin canlı yayına başladığını haber veren bildirimleri bundan böyle almayacaksınız.

Bildirimleri susturma özelliği iOS uygulamasına getirilen güncellemenin sadece bir parçası. Ayrıca güncellenen uygulama dil tercihlerini de güncelleme imkanı veriyor. Böylelikle son canlı yayınlar listesinde gördüğünüz yayınları sadece Türkçe yayınlar olacak hâle getirebilirsiniz. Normalde Periscope varsayılan olarak cihaz ayarları içinde seçilmiş olan dili dikkate alıyor.

Güncellenen Periscope iOS uygulaması geçmiş yayınlar için izleyici istatistiklerini de gösteriyor. iOS’teki Handoff özelliğinden de yararlanan uygulama yayını bir cihazda izlerken başka bir cihaza geçip oradan devam etme fırsatı sunuyor. Örneğin masaüstü bilgisayarda izlemekte olduğunuz canlı yayını telefonda izlemeye devam edebilirsiniz.

Periscope iOS uygulama güncellemesi App Store’da yayınlandı. Android versiyonuna bu güncellemelerin ne zaman geleceği şu an için bilinmiyor.

İLGİLİ HABERLER