Teknoloji

Arsenal ve Tottenham’ın stadyumlarında selfie çubuğu kullanımı yasaklandı

selfie-cubugu-080115

Sevin ya da sevmeyin, selfie çubuklarının popülaritesi artık iyice artmış durumda. Artık hemen hemen her yerde selfie çubuklarıyla fotoğraf çeken bir kişiye ve bir gruba rastlamak mümkün. Ancak selfie çubuklarının yarattığı karmaşanın diğer insanları rahatsız etmesini istemeyen bazı kuruluşlar da vakit kaybetmeden harekete geçti. İngiltere’nin iki köklü futbol kulübü Arsenal ve Tottenham Hotspur, stadyumlarında selfie çubuklarının kullanımını yasakladı.

Bundan böyle Emirates veya White Heart Lane’de maç izlemeye gidenler, selfie çubuklarını stadyuma sokamayacak. Kulüplerin bu kararı almasının temel nedeni olarak çubukların temel amaçlarına aykırı olarak kullanılma tehlikesi gösterildi. Arsenal konuya ilişkin daha katı bir tutum sergilerken, Tottenham’ın taraftarlardan gelen tepkiler doğrultusunda bu yasağı kaldırması veya gevşetmesi muhtemel gözüküyor.

Selfie çubukları İngiltere’de stadyuma girişi yasaklanan ilk teknolojik ürün veya aksesuar değil. Geçtiğimiz yıl da Manchester United, stadyumu Old Trafford’a maç günlerinde tablet veya dizüstü bilgisayarla girilmesini yasaklamıştı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER