Teknoloji

ARM yeni grafik işlemci birimi Mali-T658’i tanıttı

ARM’in yongaları şu anda piyasada bulunan birçok akıllı telefonda ve diğer cihazda yer alıyor. Güç verimliliği ve performans açısından öne çıkan tasarımlar geliştiren ve bu sayede başarılı olan ARM yeni bir grafik işlemcinin duyurusunu gerçekleştirdi. Geleceğin mobil cihazlarında ve akıllı TV’lerinde yer alması beklene bu GPU Mali-T658 olarak adlandırılıyor.

Midgard mimarisini baz alan bu grafik işlemci yüksek performans beklenen cihazlara girecek. ARM bu yeni GPU’nun şu anda birçok teknolojik üründe yer alan Mali-400 GPU’ya göre 10 kat daha iyi grafik performansı sunduğunu iddia ediyor. Ayrıca Mali-T658, Mali-T604’e göre de dört kat daha iyi GPU performansı sunuyor. ARM bu grafik işlemcinin görüntü işleme ve arttırılmış gerçeklik uygulamalarında verimli bir şekilde kullanılabileceğini söylüyor.

ARM’in Fujitsu Semi, LG Electronics ve Samsung’un da aralarında bulunduğu lider ortakları bu yeni grafik işlemciye ürünlerinde yer vermeyi planlıyor. Bu grafik işlemcinin araç içi bilgi ve eğlence sistemlerine de girmesi bekleniyor. Mali-T658, ARM Cortex-A15 ve Cortex-A7 işlemcileriyle birlikte çalışacak şekilde geliştirildi. Grafik işlemci sekiz çekirdeğe kadar ölçeklenebiliyor.

İlgili – ARM

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER