Teknoloji

ARM tabanlı Windows 8 tabletlerde öncülüğü Samsung, Toshiba ve Lenovo yapacak

Tedarik zincirindeki kaynaklardan gelen son bilgiler Lenovo, Samsung ve Toshiba’nın ARM platformunu barındıran Windows 8 işletim sistemli cihazlar konusunda öncülük yapacağını gösteriyor. Microsoft da Qualcomm, Texas Instruments ve NVIDIA’yı geliştirici ortakları olarak seçmişti. Bu üç yongaset şirketinin her biri Microsoft’un yönlendirmeleri doğrultusunda sektörden biri ana diğeri yardımcı olmak üzere iki ortak belirledi.

Qualcomm’un Samsung ve Sony’yi seçtiğine inanılıyor. Güney Koreli şirketin ekran, bellek, vb. bileşenlerin üretimi konusundaki gücü, ayrıca tablet pazarındaki güçlü duruşu seçilmesinde önemli bir etken oluştururken, Texas Instruments da Toshiba olarak belirlediği ana seçimin yanında Samsung’u da ikinci tercih olarak belirledi.

NVIDIA ise Lenovo ve Acer’ı kendisine iş ortağı olarak belirledi. Lenovo’nun özellikle Çin piyasasındaki güçü onun NVIDIA’nın ana ortağı olmasını sağladı. ASUS’un listede eksik olması komplo teorilerini de beraberinde getirdi. Şirketin Windows 8 tabanlı tabletler için çalıştığına inanılıyor olmasına rağmen, bu projesini ARM tabanlı yongasetler üzerine değil de x86 tabanlı işlemciler üzerine kurduğu tahmin ediliyor.

ARM tabanlı cihazların piyasaya girişi konusunda gelen son bilgiler 2013’ün ortalarını işaret ediyordu. Tabii ki, belirlenen ortakların ve Microsoft’un göstereceği performans bu tarihi öne çekebilir. Eğer dedikodusu yapılan tarih gerçekse, bu durumda Microsoft iPad ve Android tabanlı tabletlere karşı ciddi biçimde dezavantajlı biçimde yola çıkmış olacaktır. Yine de, x86 tarafında Intel ve AMD’nin 2012 model yongasetlerinin göstereceği performans ARM tarafından doğacak açığın kapatılmasını sağlayabilir. Windows 8’in x86 tabanlı versiyonuyla çalışan ürünlerin 2012’nin ikinci yarısında çıkması bekleniyor.

İlgili – DigiTimes

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER