Manşetler

ARM tabanlı Windows 8 ile çalışan tablet ve dizüstü prototipleri Computex 2011’de sahne aldı – Video

Microsoft, Taipei’de düzenlenen Computex 2011’de ARM tabanlı Windows 8 tablet ve smartbook prototiplerini görücüye çıkardı. Foxconn, Wistron ve Quanta gibi donanım üreticileri tarafından geliştirilen bu ilk donanım örnekleri Qualcomm, Texas Instruments ve NVIDIA tarafından geliştirilmiş yongalar barındırıyor. Hatta bunların arasında NVIDIA’nın yakında çıkacak Kal-El işlemcisini barındıran bir tabler ve süper ince dizüstü bilgisayar da bulunuyor.

Microsoft Windows 8’in kullanıcı arayüzünün gösterimi sırasında ise Dell’in geliştirmekte olduğu bir XPS prototipi kullandı. Her ne kadar bu prototip göze pek hoş gelmese de, Dell’in gelecekte bir gün taşınabilir bir Windows 8 makinesiyle karşımıza çıkacağını haber vermesi açısından ilginç bir ayrıntı. Qualcomm uyku modundan anında çıkmaya olanak sağlayacak bir yonganın vaadinde bulunurken, cihazlardan bir tanesi de USB barındırma desteğinin de düzgün şekilde çalıştığını gösterdi. Ne yazık ki, Computex 2011’de görücüye çıkan bu Windows 8 cihazlarının pazara gelmesine daha var. Yine de, OEM’lerin dayanışmasını göstermesini açısından fuarda görücüye çıkan ürünlerden memnun kaldık.

Aşağıdaki Engadget bağlantısında bu prototiplere ait daha fazla fotoğraf bulabilirsiniz. Ayrıca Engadget tarafından hazırlanmış bir videoyu da aşağıya eklemeyi ihmâl etmedik.

Video: Windows 8 prototipleri Computex 2011’de

İlgili – Engadget

[Görsel – Engadget]

İLGİLİ HABERLER