Teknoloji

Archos yeni Android ve Windows ürünlerini IFA 2014 öncesinde tanıttı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

archos-50b-platinum-270814

Archos aralarında akıllı telefon, tablet ve ağa bağlı nesnelerin bulunduğu yeni elektronik ürünlerini gelecek hafta Berlin’de düzenlenecek IFA 2014 tüketici elektroniği fuarında sergileyecek. Şirket etkinlik öncesinde bu ürünlerin duyurularını gerçekleştirdi.

Akıllı telefonlarla başlayalım. Archos’un tanıttığı ve yukarıda fotoğrafını gördüğünüz 50b Platinum yaklaşık 150 avro fiyata sahip. Dört çekirdekli işlemci, 5 inç IPS ekran, çift SIM kart desteği, full HD video, 8 megapiksel otomatik odaklı arka kamera, 2 megapiksel entegre LED flaşlı ön kamera, 8 GB micro SD kart, Android KitKat işletim sistemi, üç farklı kılıf seçeneği ve koruyucu kapak bu modelin başlıca özellikleri arasında bulunuyor.

archos-50b-platinum-270814-2

50b Platinum modeli eylül ayında bir diğer akıllı telefon seçeneği olan 45c Platinum ile birlikte sunulacak. 4.5 inç ekran, dört çekirdekli işlemci, 5 megapiksel kamera, çift SIM kart desteği, Android KitKat ve Archos’un multimedya uygulamaları 45c Platinum’un önde gelen özellileri arasında yer alıyor. Fiyatı da yaklaşık 125 avro olacak.

archos-101-oxygen-270814

Tablet tarafında 101 Oxygen öne çıkıyor. Dört çekirdekli işlemci, 1.5 GB RAM, 16 GB dahili hafıza, 1080p Full HD ekran gibi ortalamanın üstü profilde özelliklere sahip bu tabletin de KitKat ile çalışacağı tahmin ediliyor.

archos-50-cesium-270814

Android cihazlarının yanı sıra çeşitli Windows cihazlarını da Archos’un yeni ürünleri arasında görüyoruz. Bunların arasında yer alan 40 Cesium Windows Phone 8.1 ile yüklü olacak şekilde eylül ayında 99 avro fiyat etiketiyle satışta olacak. Bu telefon dört çekirdekli Qualcomm Snapdragon 200 işlemci, 4 inç ekran, üç renkli kapaklar gibi özelliklere sahip olacak. 80 Cesium Windows 8.1 tablet de ekim ayında 160 avro civarında fiyatla satışa çıkacak. 8 inç, 1280 x 800 piksel çözünürlüklü IPS ekran, dört çekirdekli Intel işlemci önde gelen özellikler arasında bulunuyor.

Son olarak Archos eylül ayında yeni ağa bağlı nesneleri de tüketicilere sunacak. Yaklaşık 49 avro fiyat etiketli Music Light, iOS, Android veya Windows işletim sistemiyle çalışan cihazlardan Bluetooth aracılığıyla müzik akışı gerçekleştiriyor ve dinleme fırsatı sunuyor. Archos Music Beany ise 29 avro fiyat etiketine sahip olacak, o da Bluetooth ile çalışacak. Kulaklıkla rahat müzik dinlemek isteyenler için ideal bir ürün olacak gibi görünüyor.

archos-weather-station-270814

129 avro fiyata sahip olacak Weather Station hava durumu istasyonu da sıcaklık, nem, hava kalitesi, gürültü ve atmosfer basıncı gibi kapalı alan ortam verilerini ölçecek. Cihaz hem iOS hem de Android cihazlarıyla uyumlu şekilde çalışacak.

Archos’un yeni ürünleriyle ilgili detaylara kaynak bağlantıda bulunan basın bülteninden erişebilirsiniz.

İLGİLİ HABERLER