Eğlence

Archos TV Connect televizyonu Android tablete dönüştürüyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Televizyonunu bir Android tablete dönüştürmek isteyenler için Archos, görülen en garip çözümlerden birini sunuyor. Taşınabilir medya oynatıcıları ve tabletleriyle tanınan şirket, mevcut televizyonu Android işletim sistemli bir akıllı televizyona dönüştüren Archos TV Connect’i görücüye çıkardı. Daha önce de televizyona internet bağlantı özelliği sağlayan pek çok cihaz yayınlasa da, TV Connect Google TV gibi bir yazılım kullanmak yerine standart tablet arayüzünde Android 4.1 işletim sistemiyle geliyor.

Televizyonlarda dokunma özelliğinin olmaması akıllara Android tablete dönüşen televizyonun nasıl kullanılacağı sorusunu getiriyor. Bu sorunun cevabınıysa oldukça tuhaf bir tasarıma sahip uzaktan kumanda veriyor. Archos’un TV Connect Remote adını verdiği uzaktan kumandada QWERTY klavyeye ek olarak dört yönlü bir D-Pad ve oyunlar için de Xbox’taki gibi A, B, X, Y düğmeleri yer alıyor. Kumandada yer alan analog çubuklar sayesinde gezdirme ve yakınlaştırma gibi çoklu dokunma görevleri yerine getirilebiliyor. Oyun oynamak isteyenlerin kontrolleri ayarlamak için Archos yazılımını kullanmak zorunda olduklarını da belirtmek gerek.

TV Connect, bir Android tabletten beklenen her şeyi sunmasıyla dikkat çekiyor. Google sertifikasına sahip olan TV Connect sayesinde Google Play’den uygulama indirmek mümkün. Cihazda SD kart yuvası, HDMI ve USB girişleri de mevcut. Televizyonun üstüne sıkıntısız bir biçimde yerleştirilen TV Connect, görüntülü sohbet için bir kameraya da sahip. Şubat ayında 129.99 dolarlık bir fiyat etiketiyle yurtdışında satışa çıkacak olan TV Connect, ilk sınavını önümüzdeki hafta CES 2013’te verecek.

İlgili >> Business Wire

İLGİLİ HABERLER