Teknoloji

Archos CES 2016’ya Power ve Cobalt serisi Android telefonlarla geldi

archos-power-050116

Archos özellikle giriş ve orta segment Android telefonlarıyla biliniyor. Fransız üretici Las Vegas’ta düzenlenen CES 2016’ya da eli boş gelmedi, iki yeni ürün serisinin tanıtımını burada gerçekleştiriyor: Archos Power ve Archos Cobalt serilerinden bahsediyoruz.

Archos Power serisi uzun süren işler için yeterli çalışma süresini ve gücü sunarken, Cobalt ise kişiselleştirmeye odaklanan ve bunun için renkli seçenekler sunan bir seri olma niteliğini taşıyor.

Archos Power serisi içinde başlangıç olarak iki telefon, Archos 40 Power ve Archos 50 Power sunuluyor. Archos 40 Power, 4 inç ekranlı ve sadece 3G desteğine sahip bir telefon. İçinde tek bir şarjla iki gün çalışma garantisi sunan 1900 mAh kapasiteli pil bulunuyor. Ekran boyutu ve sadece 3G desteğinin sunulduğunu düşündüğümüzde bu mümkün görünüyor. Dört çekirdekli işlemci ve 8 GB dahili hafızası da bulunuyor. Archos 50 Power ise 5 inç ekranlı ve 4G LTE desteğine sahip bir akıllı telefon. 720p HD ekran, 13 megapiksel ana kamera, dört çekirdekli işlemci ve 2 GB RAM  başlıca özellikler arasında bulunuyor.

archos-cobalt-050116

Archos Cobalt serisinde ise öne çıkan unsur renkler. Pembe, mavi ve siyah gibi çeşitli arka kapak seçenekleri bulunuyor. Hatta telefonun ön yüzü için de kobalt mavisi ve koyu gri gibi alternatifler bulunuyor. Archos 50 Cobalt 5 inç, 720p HD ekranlı ve 4G destekli bir akıllı telefon. Dört çekirdekli işlemci ve 1 GB RAM’e sahip. Archos Cobalt 55 Plus ise 5.5 inç ekranlı, dört çekirdekli işlemci ve 2 GB RAM barındırıyor.

Archos 40 Power’ın yurt dışı fiyatı 50 dolar olarak açıklanırken, Archos 50 Power 140 dolara satılacak. Archos Cobalt 50 ve Archos Cobalt 55 Plus ise sırasıyla 107 dolar ve 161 dolarlık yurt dışı fiyatlarına sahip olacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER