Manşetler

Arçelik HomeWhiz ile beyaz eşyaları ve ev aletlerini telefondan yönetin

arçelik homewhiz

arçelik homewhizArçelik HomeWhiz adını verdiği yeni teknolojisi ile akıllı telefon, tablet ve akıllı TV’ler üzerinden beyaz eşyalar ve ev aletleri entegre bir platformda kontrol etme imkan veri yor, söz konusu cihazlar kendi aralarında iletişime geçiyor. Tüketici ihtiyaçlarını anlayan bu teknoloji, enerji ve zamandan tasarruf sağlarken, güncel yazılımlar ile tüketiciye en uygun performansı sunuyor.

Akıllı cihazlar ile beyaz eşya ve ev aletlerinin iletişim kurmasını sağlayan HomeWhiz ile, Arçelik’in deyimiyle Türkiye’de ilk kez buzdolabı, çamaşır makinesi, kurutma makinesi, bulaşık makinesi ve ankastre fırın entegre bir platformda; akıllı telefon, tablet veya akıllı TV’ler üzerinden kontrol edilebilecek.

Makine ayarları, uzaktan özellik seçimi ve çalıştırma, otomatik bildirimler, enerji ve su tüketimi bilgisi ve program süresinin kontrolleri HomeWhiz’in ilk aşamasında sunulan özellikler arasında yer alıyor. Arçelik’in sürekli olarak geliştireceği HomeWhiz dünyası, kullanıcılara sadece oturdukları yerden, ürünleri kolayca kontrol etme imkanı sağlamayacak; birbirileriyle iletişim içinde olan ürünler, tüketiciler için en iyi çözümü bulmaya odaklanacak. Örneğin çamaşır makinesi kumaşın cinsine göre en uygun yıkama programını seçtikten sonra, kurutma makinesine en doğru kurutma seçeneğini öneriyor. Bu sayede enerji ve su verimi sağlanırken, tüketici en iyi yıkama ve kurutma performansına da ulaşabilecek. Arçelik’in belirttiğine göre, yakın gelecekte mutfaktaki beyaz eşyalar birbirleriyle iletişime geçerek mevcut malzemelerle hangi yemeğin pişirebileceğini belirleyebilecek. Yemek tariflerine online olarak erişen fırınlar, en uygun pişirme programlarını seçebilecek. Güncel yazılımlarla uzaktan erişilen beyaz eşyalar ve ev aletleri, olası arızalar öncesinde tüketicileri uyarabilecek. Akıllı enerji yönetimi ve özel kullanım programlarıyla, tüketiciler ürünleri tercihlerine göre kişiselleştirme fırsatına sahip olacak.

Arçelik A.Ş.’nin Türkiye’yi ilk buzdolabı, ilk çamaşır makinesi ve ilk Türk kahvesi makinesi gibi yeniliklerle tanıştırdığını vurgulayan Arçelik A.Ş. Genel Müdürü Hakan Bulgurlu, “Yenilikçi teknolojiler için gücümüzü Ar-Ge ve inovasyon birikimimizden alıyoruz. Ar-Ge’mizde veri analizi, yazılım mimarisi yatırımlarımızı artırıyoruz. Türkiye’nin ve dünyanın önde gelen üniversiteleriyle işbirlikleri yapıyoruz. Bu çalışmalarımız sonucunda 130 farklı ülkedeki tüketicilerin alışkanlıklarına ve eğilimlerine göre dünya çapındaki 15 fabrikamızda, her yıl enerji ve su verimliliğinde öncü ve şampiyon milyonlarca ürün üretiyoruz” dedi.

Mobil teknolojiler ve internetteki gelişimle birlikte tüm cihazların birbirine bağlandığını ve nesnelerin interneti (Internet of Things) kavramının dünyayı dönüştürdüğünü söyleyen Bulgurlu, sözlerine şöyle devam etti: “Internet of Things dünyası trilyon dolarlık bir ekonomi haline geliyor. Dünyada 2020 yılı itibariyle 20 ila 30 milyar adet akıllı cihazın internete bağlı olacağı tahmin ediliyor. Biz de dijital dönüşüm için önemli yatırımlar yapıyoruz. Bağlanabilirlik, bulut bilişim ve veri madenciliği teknolojileri üzerinde çalışıyoruz. Yakın bir gelecekte evlerimizde kullandığımız ürünler, anlama ve öğrenme yeteneğine sahip olacak, tüketicinin hayatının her noktasına dokunacak.”

HomeWhiz’in iOS versiyonunu Apple App Store‘dan indirebilirsiniz. Haberi yayına hazırladığımız sırada Google Play’de Android uygulaması yer almıyordu. Ancak o da kısa zaman içinde eklenecektir.

İLGİLİ HABERLER