Teknoloji

appMobi XDK uygulama geliştirme ortamını Chrome web tarayıcısına taşıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Chrome Web Store, appMobi XDK’ya merhaba dedi. Yazılım geliştiricilerini hedef alan bu yeni araç tamamen ücretsiz, üstelik HTML5 tabanlı, çapraz platform destekli yazılım ortamına web tarayıcısı üzerinden erişme fırsatı sunuyor.

Tahmin edeceğiniz üzere, bu araç Google Chrome üzerinde çalışacak uygulamaları oluşturmak için mükemmel, ancak Apple’ın App Store’una veya Android Market’e gönderilebilecek nitelikte doğal uygulamalar da bu araç sayesinde geliştirilebiliyor. Diğer rakip geliştirme ortamları gibi, appMobi XDK da eksiksiz bir hata ayıklama araçları seti sunuyor. Bu setin içinde uygulamalarınızı ekran üzerinde test etmeye yarayacak emülatörden doğrudan cihaza gönderecek araca kadar birçok bileşen yer alıyor.

Donanım entegrasyonu ise Javascript donanım soyutlaması aracılığıyla gerçekleştiriliyor. Bu yöntem sayesinde kamera, GPS, ivmeölçer ve bunun gibi bileşenlere erişim mümkün kılınıyor. Bunlara ek olarak, platform PhoneGap ile de tam bir uyumluluğa sahip, yani eğer çalışma hâlinde bir projeniz varsa, geçiş işlemini kolaylıkla yapabiliyorsunuz. Bunun yanı sıra uygulama için satış ve güvenli kullanıcı kimliği doğrulama gibi işlevler de appMobi’nin bulut servisleri aracılığıyla mümkün kılınıyor.

İlgili – Chrome Web Store

İLGİLİ HABERLER