Eğlence

Apple’ın yenilikleri: Video kameralı, FM radyolu iPod nano, daha hızlı iPod touch, daha işlevsel iTunes 9 ve OS 3.1

apple-its-only-rock_214-new-ipodsApple’ın “It’s only rock and roll ” etkinliğindeki gelişmeleri size aktardık. Steve Jobs’u aylar sonra görmek güzel oldu. Beklentilerin bazıları gerçekleşti, bazılarıysa havada kaldı. Bir süredir gelişim çalışmaları süren iPhone ve iPod touch için OS 3.1 tanıtıldı. Ayrıca paylaşım özellikleri zenginleştirilen, daha fazla kontrol imkanı sunan ve arayüzde bazı yeniliklere sahip olan iTunes 9 da tanıtıldı. Her iki ürün de birkaç saat içinde indirilmeye hazır olur.

Ürün tarafına bakacak olursak Apple’ın iPhone ve iPod touch’ı birer oyun platformuna dönüştürme isteğini görüyoruz. Yeni oyun tanıtımlarının yer aldığı etkinlikte ürün tanıtımı açısından pek beklenen olmadı. iPod touch iPhone 3GS’in telefonsuz ve kamerasız hali olarak kaldı. Ancak 8 GB ve 32 GB ile birlikte 64 GB’lık kapasite ile daha çok içerik depolama imkanı sunuluyor. iPod classic’te de pek bir değişiklik yok, yine 160 GB’lık model karşımızda . iPod shuffle’da ise 4 GB’lık yeni bir model var.

Beşinci nesil iPod nano ise biraz heyecan uyandırdı. Apple akıllı bir hamleyle bu cihaza video kamera ekleyerek onu Flip Mino gibi küçük video kameraların rakibi haline getirdi. 2.2 inç’lik daha büyük ekranı, cilalanmış alüminyum kaplaması, mikrofon ve hoparlörü, Voice Over ses kontrolleri ve FM radyosuyla iPod nano 5G daha ilgi çekici bir cihaz haline geldi. Yazının devamındaki bağlantılardan Apple’ın etkinliğinde tanıtılan cihazlarla ilgili görselleri bulabilirsiniz. Yeni cihazların fotoğrafları da ilerleyen dakikalarda burada olacak.

Güncelleme: iPod nano 5G’nin basın fotoğraflarını yazının devamındaki galeride bulabilirsiniz.

Galeri: iPod nano 5G
[nggallery id=172]

İlgili – gdgt
İlgili – Engadget

İLGİLİ HABERLER