Teknoloji

Apple’ın yeni yerleşkesi beklenenden daha geç tamamlanacak

Steve Jobs’un ölümünden evvel ilgilendiği en büyük projelerden biri de Apple’ın Cupertino’da inşa edeceği yeni yerleşkesiydi. Çok sayıda Apple çalışanını bir arada çalışacağı uzay gemisini andıran yeni yerleşkenin inşaatının az bir süre ertelendiği söyleniyor.

Apple’ın inşaata ilişkin planları revize ettiği belirtilirken, yerleşkenin yapımının tamamlanmasının 2016 yılının ortalarını bulabileceği konuşuluyor. Apple’ın Cupertino Belediyesi’ne 14 Kasım tarihinde güncellenmiş planları ve yeni bir zaman çizelgesini sunduğu da gelen bilgiler arasında. Apple 176 dönümlük bir araziye yayılacak olan yeni yerleşkenin temelini 2012 içinde atmayı planlıyordu. Bloomberg’in haberine göre Cupertino Belediyesi’nin çevre etkisi raporunu haziran ayına kadar tamamlayamama ihtimali bulunuyor. Bu durumda Apple’ın 2014’ten önce inşaata başlayamayabileceği belirtiliyor.

Apple’ın 2013’te temel atma şansı bulunsa da, bunun için işlerin tamamen pürüzsüz bir biçimde ilerlemesi gerekiyor. Apple, ilk zaman çizelgesinde yeni yerleşkeye taşınmak için 2015’i tarih olarak vermişti. Apple’ın konseye sunduğu yeni planların Steve Jobs tarafından 2011 yılının haziran ayında verilen planlardan çok farklı olmadığı ifade edildi. Apple, 1000 kişilik oditoryumun yerini değiştirirken; ek bir depo binası ve daha fazla park alanı da revize edilmiş planda yer alan yenilikler arasında.

İlgili >> Bloomberg

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER