EğlenceManşetler

Apple’ın yeni paralı müzik dinleme servisi yazın çıkacak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

beats-music-apple-iphone-6-050215

Apple, iTunes Radio ile internetten müzik dinleme servisi sunuyor, ancak şirketin bunun dışında Spotify ve benzeri servislere rakip olacak bir servis çıkaracağı uzun zamandır konuşuluyordu. Apple’ın Beats’i satın almasıyla birlikte Beats’in sahibi olduğu internetten müzik dinleme servisi Beats Music de Apple’ın çatısı altına katılmıştı. Billboard, Apple’ın çok yakında yeni bir müzik dinleme servisi çıkaracağını söyleniyor. Beats Music’in yeni neslinin ilkbaharda lanse edilmesi bekleniyor, ancak tüketicilerle buluşması yaz aylarında gerçekleşecek.

9to5Mac sitesi Beats tabanlı, yenilenen müzik dinleme servisinin iOS 8.4 güncellemesiyle birlikte geleceğini, bu güncellemeyle birlikte milyonlarca iPhone kullanıcısının, uygulamayı indirmeden bu müzik servisini işletim sistemine güncellemeyle yüklenmiş şekilde elde edeceğini haber vermişti. Apple’ın Beats Music işlevlerini, önceden oluşturulmuş çalma listelerini, sosyal paylaşım işlevlerini Müzik uygulamasına entegre etmesi bekleniyor. Ne var ki, 9to5Mac Apple’ın yeni paralı müzik servisinin geliştirme çalışmalarının düzgün ilerlemediğini de iddia etmiş, hatta bir kaynağın durumu “karmaşa” olarak nitelendirdiğini yazmıştı.

Ayrıca Billboard Apple’ın Beats Music ile bir hedefi paylaştığını, “spam” niteliğindeki parçaları ekosistemden çıkarmayı planladığını kaydetti.

İLGİLİ HABERLER