Teknoloji

Apple’ın Wi-Fi Sync özelliği Wi-Fi Sync uygulamasının yazılımcısını şok etti

Bir akıllı telefonu kablosuz bağlantı üzerinde eş zamanlamak yeni bir fikir sayılmaz. Ancak iOS cihazları için Wi-Fi Sync adlı uygulamayı geliştiren kişi Apple’ın iOS 5 ile birlikte sunduğu ve kendi uygulamalarıyla aynı adı taşıyan özelliğin kendi çalışmasına çok benzediğine inanıyor.

Hatırlayacak olursanız, Greg Hughes adlı bir yazılımcı geliştirmiş olduğu Wi-Fi Sync adlı uygulamanın App Store’a girmesi için Mayıs 2010’da başvuruda bulunmuştu. Her ne kadar kendisine Apple mühendislerinin yaptığı işten etkilenmiş oldukları söylense de, Hughes’ın uygulaması App Store için vize almayı başaramamıştı. Hughes da sonrasında bu uygulamayı jailbreak edilmiş cihazlarda yüklenen Cydia uygulama mağazası üzerinden sunmaya karar verdi. 10$’lık fiyata sahip olan bu uygulama 50 binin üzerinde bir indirme sayısına ulaşmayı başardı.

Hughes için herşey güzel gidiyordu, ta ki bu haftaya kadar. Apple’ın iOS 5’te Wi-Fi Sync adını verdiği bir özellik sunduğunu, üstelik bu özelliğin kendi uygulamasınınkine benzer bir ikonla geldiğini görünce gerçekten şok oldu. The Register’a konuşan yazılımcı benzerliklerin kendisini şaşırttığını söyledi, ancak meseleyi ileri taşımayı planladığına dair bir ipucu ipucu vermedi.

İlgili – The Register

İLGİLİ HABERLER