Teknoloji

Apple’ın Retina’sı Samsung’un Super AMOLED’ine karşı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

iPhone 4’ün piyasaya çıkışıyla birlikte bu telefonun rakipleriyle kafa kafaya çarpıştırıldığı testleri de görmeye başladık. Apple’ın yeni iPhone’unun en büyük yeniliklerinden olan Retina ekranın en büyük rakibi olarak Samsung’un Super AMOLED ekran teknolojisi gösteriliyordu. iPhone 4’ün kapsamlı bir incelemesini yapan Engadget tayfası bu sefer de her iki rakip ekranı er meydanına çıkarmış.

İncelemeye göre Samsung’un Super AMOLED ekranı standart bir ekran havasında ve Apple’ınkiyle yan yana konulduğunda hemen hemen gri görünüme sahip. Görüş açıları birbirinden ayırt edilemeyecek derecede olsa da iPhone’un ekranının dar açılardan daha iyi görüş sağladığı belirtiliyor. Yetersiz olan İngiltere güneşinin altında yapılan karşılaştırma ise tam kesin bir sonuç vermese de, seçmek gerekecek olursa Samsung’un AMOLED’inin tercih edileceği söyleniyor.

Her iki telefonu ayıran esas nokta ise piksel seviyesi. Bu da normal, zaten Apple’ın Retina ekranının piksel seviyesinin şu anda piyasada tek olduğunu biliyoruz. Aşağıdaki bağlantıda bulacağınız galeride yer alan fotoğraflarda da bu piksel seviye farkı apaçık görünüyor. Bu arada yine aynı sayfada yer alan videolardan da burada anlattıklarımızı daha detaylı bir şekilde görebilirsiniz.

İlgili – Engadget

Resim – Engadget

İLGİLİ HABERLER