Teknoloji

Apple’ın patent başvurusu kamera tabanlı cihaz doğrulama ve görünmez cihaz anahtarı öngörüyor

Apple’ın ortaya çıkan yeni bir patent başvurusu şirketin birbirine yakın olan iki cihazın arasında veri paylaşımını sağlayacak yeni yöntemler peşinde koştuğunu gösteriyor. Başvuruda Apple gelecek nesil kamera sistemlerinin kullanımını ve bu yolla barkod veya görünmez mürekkeple oluşturulmuş özel imzaların yardımıyla cihazlar arasında tanıma ve doğrulama işlemlerinin gerçekleştirilmesini öneriyor.

Apple’a göre iki cihaz doğrulama amacıyla aralarında anahtar değişimi yapacak. Örneğin bir cihaz tarafından yakalanan görüntü diğer cihazın anahtarını içerecek. Cihazlar birbirine bakacak şekilde, arka tarafları birbirine bakacak şekilde ya da birinin önü diğerinin arkasına bakacak şekilde yerleştirilerek bir cihazın diğer cihazın kamerasının görüş açısında olması sağlanacak. Bir uygulamaya göre ilk cihaz görüş alanında ikinci cihazın varlığını saptamak amacıyla çekilen fotoğrafları işleyecek, bunu yaparken ikinci cihazın bir ya da daha fazla kamerasını belirlemeye çalışacak.

Apple, kullanıcıların cihazları arasında güvenli bir bağlantının hızlı şekilde kurulmasına yönelik arzularını anlatan çeşitli durumları da tanımladı. Sosyal ağlar üzerinde paylaşmadan tutun da birden fazla kişiyle oyun oynamaya veya ödeme yapmaya kadar güvenli bir bağlantı kurulmasına ihtiyaç var. Ayrıca Apple bir kullanıcının iPhone veya iPad gibi ikincil bir cihazı kullanarak bilgisayar gibi bir cihaza nasıl hızlı bir şekilde kullanıcı girişi yapılabileceğinin yollarını da açıklıyor.

Yukarıda sözünü ettiğimiz dijital anahtarın nereye yerleştirileceğiyle ilgili olarak ise Apple çeşitli öneriler sunuyor. Kullanıcıların göremeyeceği bu anahtarın iPad’in ekran çerçevesine, cihazlarının arkasında yer alan Apple logosuna veya donanımın üzerinde özel bir örtü altına yerleştirilmesi öneriliyor.

İlgili – Patently Apple

İLGİLİ HABERLER