Teknoloji

Apple’ın patent başvurusu iPod tabanlı telefonlara kapı açıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple’ın ortaya çıkan yeni bir patent başvurusu iPod touch’lara da telefon özelliği kazandırmayı öngörüyor. Alıcı aksesuarı için yapılmış olan bu patent başvurusu iPod touch’lara hücresel ağlar üzerinden arama yapma, veri alışverişinde bulunma gibi özellikler kazandırabilir. Aslında Apple’ın yöntemi daha önce Çin’de ortaya çıkan iPod touch kılıfından farklı bir mantığa sahip değil gibi görünüyor.

Patent başvurusunda yazılanlara bakılırsa bu aksesuar sadece mobil internet cihazları ya da kişisel medya oynatıcılarıyla sınırlı kalmayacak, her türlü mobil bilgisayar ya da haberlerşme cihazı ile de hiçbir kısıtlama olmaksızın kullanılabilecek, buna iPhone da dahil. Belki ülkemizde CDMA tabanlı mobil haberleşme kullanılmıyor, ancak kullanılan ülkelerde bu aksesuar sayesinde sadece GSM destekli olan iPhone’u CDMA ağlarında da kullanmak mümkün olabilir.

Açık konuşmak gerekirse patent başvurularının kapsamı ileride çıkabilecek yasal sorunları en aza indirgemek için olabildiğince geniş tutuluyor. Ayrıca bir şirketin bir teknolojinin ya da cihazın patentini alması onu illâ ki piyasaya sürülebilir bir ürün hâline dönüştüreceği anlamına gelmiyor. Yine de, Apple bu aksesuar sayesinde ABD’de AT&T ile sürdürdüğü cihaz anlaşmasının etrafından dolaşıp müşterilerine iPhone’larını farklı ağlarda da kullanma olana sağlayabilir. Bu olaydan bağımsız olarak, Apple’ın patent başvurusundaki cihazla aynı işlevi gören Apple Peel 520 kılıfı da sekiz farklı renk seçeneğiyle Çin’de piyasaya çıkmaya hazırlanıyor.

İlgili – ABD Patent Ofisi
İlgili – MIC Gadget

İLGİLİ HABERLER