Teknoloji

Apple’ın patent başvurusu değiştirilebilir görüş açılı LCD ekranın varlığını ortaya çıkardı

Siz mobil cihazınızda oyun oynarken veya e-postanızı kontrol ederken, yanıbaşınızda duran bir kişinin ekranınıza bakıp ne yaptığınızı izlemesi hoşunuza gitmez, değil mi? Apple da hoşunuza gitmeyeceğini düşünmüş ki, daha iPad’i piyasaya sürmeden, Kasım 2009’da ayarlanabilir görüş açılarına sahip bir LCD ekranının patentini almak için başvuruda bulunmuş.

İstenmeyen kişilerin ekrana bakmalarını önleyen bir kalkanı tanımlayan bu patentin başvuru dosyasına göre ekranda likit kristal materyalden yapılmış yönetim modülleri bulunacak. Bu modüller üzerlerine oturan dağıtıcı modülleri çalıştıracak. En üstteki katman ışığı geri yansıtacak, böylelikle görüş açısını daraltmayı ve değiştirmeyi mümkün olacak. Patent başvurusunda uygulama alanları olarak cep telefonları ve dizüstü bilgisayarlar belirtiliyor, bu da söz konusu ekranların MacBook ve iPhone’larda kullanılabileceği anlamına geliyor. Yine de “diğer taşınabilir elektronik cihazlar” nitelendirmesiyle de iPad ve iPod touch’lara da kapı açılıyor.

Apple’ın söz konusu patenti alıp almayacağı, alsa bile bunun ne zaman gerçekleşeceği henüz belli değil. Aynı şekilde bu tarz ekranları hangi cihazlarda göreceğimiz de şu an için belli değil.

İlgili – ABD Patent ve Marka Ofisi

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER