Teknoloji

Apple’ın mobil reklam yöneticisi şirketten ayrıldı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple’ın mobil reklamcılıktan sorumlu başkan yardımcısı Andy Miller görevini bıraktı ve Highland Capital Partners adlı bir şirkete ortak olarak katıldı.

Highland Capital Partners adlı şirket kendisini iletişim, tüketim, dijital medya, sağlık ve bilgi teknolojisi pazarlarında şirketler kurmaya odaklanmış bir risk sermaye şirketi olarak tanımlıyor. Üstelik şirket 1988’den bugüne kadar 225’in üzerinde şirkete kuruluş ve büyüme dönemlerinde yatırım yapmış. Bu şirketlerden yüzü halka açılmış ya da başka şirketler tarafından satın alınmış. Miller, kendine ait olan Quattro Wireless şirketini 2010 yılında 275 milyon dolara Apple’a satmıştı. Apple ise en sonunda Quattro’nun teknolojisini kullanmayı bıraktı ve onun yerine iAd mobil reklam platformunu geliştirdi. Bu platform iPad, iPhone ve iPod touch gibi cihazlarda reklam gösterim işi için yurtdışında kullanılmakta.

AllThingsD Apple’ın Miller’ın ayrılışıyla ilgili bilgilendirmede bulunduğu ve yerine gelecek kişi için araştırmalara başladığını belirtti.

İlgili – AllThingsD

İLGİLİ HABERLER