Teknoloji

Apple’ın kamera patenti izinsiz görüntü kaydı yapanları engelleyebilir ya da kontrol altına alabilir

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple piyasaya çıkaracağı ürünlere eklemeyi hiçbir zaman düşünmediği ilginç ve garip şeylerin bile patentini alıyor. Ancak yeni ortaya çıkan bir patent hem ilginç bir teknolojiyi bünyesinde barındırıyor, hem de gelecek nesil iPhone’ların herhangi birinde yer alma ihtimali taşıyor.

Hâlihazırda iPhone’da bulunan kameranın yanına eklenecek kameranın yardımıyla taşınabilir cihazlar herhangi bir yere yerleştirilecek vericilerden veri alımı gerçekleştirebilir. Yazı veya web sitesi bağlantılarını QR kodlarından ayıklama işlevinin ötesinde bu vericiler kamera gibi çeşitli donanımların işlevlerini belirli yerlerde engelleyebilir. Örneğin, sinemalarda veya konserlerde kameraların kayıt yapmaması bu yolla sağlanabilir. Belki, bu engelleme işlevi biraz ağır kaçabilir, ancak en azından çekilen fotoğraflara kurum veya telifli içeriği temsil edecek şekilde filigranlar eklenebilir. Bunun gibi kontrol manyaklığı yüksek uygulamaların yanı sıra müzelerde incelenen eserlerle veya nesnelerle ilgili bilgilerin veya sesli anlatım dosyalarının kullanıcının cihazına ışınlanması da bu teknolojiyle mümkün olabilecekler arasında.

Tabii ki, bu işlevlerin gerçek hayata katılması için Apple’ın patentini aldığı bu teknolojiyi gelecekteki iOS ürünlerine eklemesi gerekiyor. Bu arada üçüncü parti kişi ve kuruluşların vereceği desteği de unutmamamız gerekiyor.

İlgili – ABD Patent ve Marka Ofisi

İLGİLİ HABERLER