Teknoloji

Apple’ın iPhone 5’e NFC desteği ekleyeceği dedikoduları yeniden alevlendi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple’ın 2011 modeli iPhone’unda NFC desteğinin yer alabileceği iddia edilmiş, ancak bu iddia iPhone 4S’in çıkmasıyla birlikte boş çıkmıştı. Ne var ki, gelecek nesil iPhone için NFC beklentileri canlı kalmaya devam ediyor. Cihazlar arasında yakın mesafede etkileşim imkânı sunan NFC teknolojisi hem ödeme sistemlerinde, hem veri paylaşımında hem de aksesuar eşleştirmelerinde kullanılabiliyor ve gelecekte daha fazla mobil cihazda yer alacağının işaretlerini veriyor.

9to5Mac sitesi MacWorld konferansı sırasında bağlantıları iyi olan bir yazılımcıyla sohbet etme fırsatı bulmuş. Bu kişi Apple’ın yazılım mühendislerinin NFC üzerine sıkı bir çalışma yaptığını ifade etmiş. Adı açıklanmayan bu yazılımcı da NFC ödemelerini destekleyecek bir iPhone uygulaması üzerine çalışmaktaymış. Eğer NFC desteğinin varlığından emin olmasaydı, herhalde vaktini boşu boşuna harcamazdı.

İş, cihaza NFC yongasını eklemekle bitmiyor. Aslında mesele onun sonrasında o yonganın kullanımını sağlayacak içerik ve servisler geliştirmekte. Yine de, Apple’ın mobil alandaki popülaritesi, geliştiricilerin ve şirketlerin iPhone’a gösterdikleri ilgi nedeniyle iPhone sahipleri NFC destekli uygulamalar konusunda sıkıntı çekmeyecektir.

Her ne olursa olsun, bu NFC dedikodularına şüpheyle yaklaşmakta fayda var. Geçmişte Apple’ın NFC’ye önem vermeyip Bluetooth 4.0 teknolojisine odaklanacağına dair haberler de çıkmıştı. Söz konusu Apple olunca dedikodu bol.

İlgili – 9to5Mac

[Görsel – Moneto]

İLGİLİ HABERLER